Roj Hodžson (©Reuters)
Roj Hodžson (©Reuters)

Zvanično: Votford dao Hodžsonu šansu da uveća rekord koji će teško biti srušen

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 21:39

Promena na klupi Stršljenova

Neslavno se završila kratka epizoda Klaudija Ranijerija na klupi Votforda i već posle samo 13 utakmica dobio je otkaz, a na usijanoj funkciji zameniće ga - Roj Hodžson.

Prekaljeni trener dobio je šansu da pod stare dane uveća rekord koji će teško biti oboren u neko skorije vreme. Naime, Hodžson je i pre povratka trenerskom poslu u Votfordu držao rekord za najstarijeg menadžera u engleskom fudbalu sa 73 godine i 287 dana, a sada će svakim novim danom samo dodatno uvećavati jaz između njega i konkurencije. Tačnije, od aktivnih stručnjaka mogu da mu priprete samo Nil Vornok koji će 1. decembra napuniti 74 godine, te upravo Klaudio Ranijeri koji u oktobru puni 71 godinu. Hodžson će 9. avgusta imati punih 75 leta.

Izabrane vesti

Sreda, 21.00: (1,75) VBA (3,50) Preston (5,10)

Hodžsonov poslednji angažman bio je u Kristal Palasu koji je napustio prošlog leta. Dugo je razmišljao da li da se vrati poslu, ali očigledno je da Votfordov poziv nije mogao da odbije. Dobio je ugovor do kraja sezone, kada će se odlučivati da li se saradnja produžiti ili će se tu staviti tačka.

Sve će, naravno, zavisiti od toga da li će Votford moći da izbegne tužnu sudbinu i preseli se u niži rang takmičenja. Votford je trenutno pretposlednji sa 14 bodova, dva manje od Noriča koji ih je savladao u prošlom kolu Premijer lige i gurnuo zapravo u ambis.

Zanimljivo, Hodžson je već radio pod komandom porodice Poco, davne 2001. godine u Udinezeu. Votfordu će nekadašnji selektor Engleske i Finske biti treći šef stručnog štaba posle Ćiska Munjoza koji je otpušten u oktobru i pomenutog Ranijerija.

Hodžsonov pomoćnik u Votfordu biće Rej Luington koji je radio na Vikaridž Roudu kao glavni trener od 2002. do 2005. godine.



tagovi

Roj Hodžsonvotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara