Vesti

0

Zvanično zaključen sporazum o formiranju zeleno-leve koalicije Moramo

Autor: KP

Izvor: Beta

Zvanično zaključen sporazum o formiranju zeleno-leve koalicije Moramo

Izvor: Beta / Milan Obradović

Otvorena građanska platforma Akcija, inicijativa Ne davimo Beograd i pokret Ekološki ustanak danas su zvanično zaključili sporazum o formiranju koalicije "Moramo".


Kako se navodi u saopštenju koje je prosledio Ne davimo Beograd, ta koalicija predstavlja "novu i autentičnu zeleno-levu opciju na političkoj sceni Srbije".

"Ključne teme na kojima će se bazirati zajednički rad u okviru koalicije Moramo su svakako ekologija i borba za zdravo životno okruženje. U društvu sa ovako izraženim ekonomskim nejednakostima, kao što je Srbija, jedno od najvažnijih pitanja kojima ćemo se baviti je socijalna pravda, odnosno borba za bolje uslove života i rada građana", navodi se u saopštenju.

Najavili su i velika ulaganja u obrazovanje, i ocenili da urbanistički razvoj gradova "mora biti takav da stvara gradove koji pripadaju građanima", i da je pandemija "pokazala da je zdravstveni sistem u rasulu, zbog čega se moraju uložiti veliki napori da se svim građanima obezbede nega i neophodno lečenje".

"Pored ovih tema za našu koaliciju je važno da se ostvari suštinska decentralizacija Srbije koja podrazumeva donošenje više značajnih odluka na lokalu, blizu građana, i lokalni ekonomski razvoj, a ne da sve počinje i završava se u Beogradu", piše u saopštenju.

Koalicioni sporazum potpisali su Nebojša Zelenović lider platforme Akcija, Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd i Aleksandar Jovanović Ćuta, jedan od osnivača Ekološkog ustanka.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR