Ex -Yu

Uhapšen zbog prijetnji Plenkoviću: "Treba ga dočekati pokvarenim jajima"

Uhapšen zbog prijetnji Plenkoviću: "Treba ga dočekati pokvarenim jajima"
Foto: Marin Tironi/Pixsell | Uhapšen zbog prijetnji Plenkoviću: "Treba ga dočekati pokvarenim jajima"

ZAGREB - Zadarska policija uhapsila je 72-godišnjeg M.Ć. iz Briševa, kod Zadra, zbog prijetnje upućene premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću na Facebooku.

Protiv njega je podignut optužni prijedlog zbog "narušavanja javnog reda i mira, vrijeđanjem i omalovažavanjem" premijera, prenosi Index.hr.

Policijska uprava u Zadru navela je u saopštenju da je sprovela istragu nad 72-godišnjim i 49-godišnjim muškarcem koji su uputili prijetnje premijeru Andreju Plenkoviću, prenosi Hina.

Takođe, kako se navodi u saopštenju, policija je odbacila kao netačne teze koje su plasirane u javnosti, a koje aludiraju na to da je premijer uključen u postupanje policije.

Kako su naveli, riječ je o redovnom postupanju policije u okviru službene dužnosti, te je na nadležnom sudu da donese konačnu odluku.

Optuženi je ispod objave o dolasku predsjednika vlade u Maslenicu, povodom obilježavanja 29 godina od operacije Maslenica, iz 1993, na Facebook profilu jednog zadarskog portala napisao da bi Plenkovića trebalo "dočekati pokvarenim jajima".

"Treba ga dočekati pokvarenim jajima, njega i njegove poltrone. Niko nije toliko ponizio i izdao Hrvate. Narcisoidni jadnik", napisao je 72-godišnjak u svom komentaru objavljenom 20. januara na portalu Kalelarga info.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije