Svet

0

Francuska savetovala svojim državljanima da odlože nebitna putovanja u Ukrajinu

Autor: KP

Izvor: Beta

Francuska savetovala svojim državljanima da odlože nebitna putovanja u Ukrajinu

Izvor: Pixabay.com

Francuske vlasti danas su savetovale svojim državljanima da odlože nebitna putovanja u Ukrajinu i da ne putuju u pogranična područja na severu i istoku zemlje, usred napetosti sa susednom Rusijom.


"Preporučuje se odlaganja nebitnih putovanja u Ukrajinu... U kontekstu tenzija stvorenih koncentracijom ruskih vojnika na granicama Ukrajine, preporučuje se povećana budnost i savetuje da se ne putuje u severne i istočne pogranične oblasti zemlje", navelo je francusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Za razliku od SAD i Velike Britanije, Francuska trenutno ne traži od osoblja svoje ambasade ili od porodica diplomata stacioniranih u Ukrajini da napuste zemlju.

"Primili smo k znanju saopštenja SAD i Velike Britanije u vezi sa situacijom njihovog diplomatskog osoblja u Ukrajini", izjavio je neimenovani portparol francuske diplomatije.

Evropska unija je danas saopštila da ne namerava da sledi SAD koje povlače porodice svojih diplomata.

Britansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da povlači osoblje iz svoje ambasade u Kijevu zbog "rastuće pretnje" iz Rusije.

Australija je takođe savetovala svojim državljanima da ne putuju u Ukrajinu "zbog rizika od oružanog sukoba" i najavila repatrijaciju dela osoblja iz svoje ambasade.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR