Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:39, 24. 1. 2022.

| Sport

Iz niškog budžeta za Kup Radivoja Koraća 12 miliona dinara

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Kup Koraća 2018 hala Čair
Izvlaćenje parova 31. januara; foto: Vanja Keser

Ugovor o organizaciji završnice košarkaškog Kupa Radivoja Koraća potpisaće u utorak, 25. januara, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, a iz budžeta Grada Niša za organizaciju je opredeljeno 12 miliona dinara.

Po 17. put, a 12. od kada nosi ime proslavljenog košarkaša, Niš će biti domaćin Kupa, od 17. do 20 februara.

Poznati su svi učesnici, a izvlačenja parova zakazano je za 31. januar u Beogradu. Poznato je i koliko će Grad Niš utrošiti budžetskog novca za organizaciju, a gradonačelnica kaže da je namenjeno 12 miliona dinara, što ne znači da će, kako je objasnila, toliko i biti potrošeno.

U budžetu je predviđeno 12 miliona dinara, to podrazumeva i takmičenje pionira i juniora. Predvideli smo 12, ali ne po svaku cenu, možda bude i manje. Maksimalno 12 miliona - rekla je Sotirovski.

Niš ni ove godine neće imati predstavnika među klubovima učesnicima, a gradonačelnica kaže da je ta sportska manifestacija potrebna gradu i da će sa Danilovićem razgovarati i o mogućnosti da Niš unapred dobije organizaciju za nekoliko narednih godina.

I drugi gradovi žele organizaciju. Razgovaraćemo sa Danilovićem koje su mogućnosti da Niš unapred bude određen za domaćina narednih nekoliko godina. To je sportska manifestacija koja je potrebna gradu. Verujem da će se novac vratiti kroz hotelski smeštaj, kroz ugostiteljske usluge. Ne treba tu tradiciju prekinuti - rekla je gradonačelnica.

Podsetimo, prošle godine je završnica Kupa odigrana u Novom Sadu, čime je prekinut niz od 6 uzastopnih godina u kojima su Nišlije bilo domaćini najboljim domaćim ekipama u borbi za ”Žućkovu levicu”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir

    22:02 // 25. 1. 2022.

    Ma bravo...
    Koliko je košarkaških terena moglo da se napravi ili obnovi za taj novac??? pd tako nečeg bi građani Niša imali mnogo veću korist.

  • Bez hleba, a i igara, molim!

    09:15 // 25. 1. 2022.

    I tako... Ostadoše gladni u kasabi Niš bez obroka vikendom... i bez 500 dinara subvencije za utrošenu struju... napreDNO

  • Ne arčite naše pare 100.000€

    23:16 // 24. 1. 2022.

    Molim redakciju "Južnih vesti"da objavi dokument o dodeli organizacije kupa gradu Nišu,sportskom savezu grada Niša(na sajtu KSS,odluke U.O).
    Piše obaveze:naknade za sl.lica,smeštaj za funkcionere 5 +1 KSS i KLS, obezbedjene.
    Niko iz gradske kuće ne spominje prihod od prodaje karata,marketinga/sponzora,prodatih sekunda/minuta od Arene koja prenosi kup,gde idu ti milioni . RKSIS sve zna u paru !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: