AUSTRALIJAN OPEN JE U PROBLEMU, ALI I NOVAK JE! Beker ponovo ZAGRMEO i poslao poruku Đokoviću: Nole, pred tobom je velika odluka!
Foto: Profimedia

reč legende

AUSTRALIJAN OPEN JE U PROBLEMU, ALI I NOVAK JE! Beker ponovo ZAGRMEO i poslao poruku Đokoviću: Nole, pred tobom je velika odluka!

Tenis -

Čuveni nemački teniser i trener, Boris Beker, još jednom je govorio o slučaju Novaka Đokovića Australiji.

Nemac je podržao Đokovića, ali je u isto vreme stavio do znanja da bi voleo da Novak primi vakcinu.

Sada se ponovo oglasio sa porukom da je prvi grend slem u sezoni izgubio dosta samom činjenice da na turniru nema najboljeg tenisera sveta.

- Neigranje Novaka Đokovića na Australijan openu je poremetilo dinamiku događaja, na isti način na koji bi i neigranje Rafaela Nadala promenilo Rolan Garos. Iznenada, igrači počinju da prilagođavaju svoje snove i očekivanja i možda smo videli to i kroz neočekivan poraz Aleksandera Zvereva, jednog od turnirskih favorita. Nadal je taj koji može da ima najviše koristi od svega jer je u četvrtfinalu - rekao je Beker.

Nemac je poručio da i dalje očekuje da će svako ko nije primio vakcinu imati problem na velikom broju turnira.

- To je još jedan razlog zašto je pred Novakom velika odluka. Bez toga da revidira stare argumente, odmeravaće činjenice oko toga da sada postaje mnogo teže za nevakcinisane ljude da nastave sa normalnim životom, a kamoli da igraju međunarodne turnire. Iskreno, ne znam šta će izabrati. Lud je svet u kojem živimo, ali tako je kako je. Mislim da smo imali dve godine da prihvatimo to i drugi izbor nemamo.

Glavni favoriti za osvajanje Australijan opena su Danil Medvedev koji bi titulom stigao na prvo mesto ATP liste i Rafael Nadal koji "juri" 21. grend slem titulu koja bi ga odvojila od velikih rivala, Đokovića i Rodžera Federera.

- Naravno da će Nadal imati tvrd izazov od strane Medvedeva. Rus ima i dalje slabost u tome što može da ga iznerviraju publika i pojedine reakcije sa tribina. To se desilo posle meča drugog kola sa Kirjosom i česitao bih Džimu Kurijeru koji ga je smirio na terenu. Kurijer ima iskustvo, prošao je sve, to je bio stariji momak koji prenosi iskustvo na mlađega. I dok i dalje verujem da bi mogli da dobijemo neočekivanog pobednika u muškom singlu, Nadalu će pomoći iskustvo. Zverev je napravio veliku grešku kada je pre turnira pričao o pobedi i tome kako bi ga to pomerilo na prvo mesto. To ga je slomilo u porazu od Denisa Šapovalova - zaključio je Beker.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track