Od ponoći važi novi režim ulaska u Austriju

U Austriji je od ponoći stupio na snagu novi režim ulaska, koji dozvoljava putnicima iz svih zemalja sveta, koji su primili tri doze vakcine protiv korona virusa, ulazak bez dodatnih dokumenata.
Od ponoći važi novi režim ulaska u Austriju
Foto: 021.rs
Prema novoj Uredbi o kovid-19 režimu za ulazak u Austriju, više se ne primenjuje lista zemalja visokog rizika.
 
Time građani celog sveta koji su dobili buster dozu mogu bez dodatnih uslova da uđu u Austriju.
Razlog za popuštanje režima za ulazak u zemlju je činjenica da je omikron soj postao dominantan i u Austriji.
 
Za one koji nisu primili treću dozu vakcine primenjuje se takozvano "2G plus" pravilo, što znači da u zemlju vakcinisani ili izlečeni mogu ući samo ako imaju negativan PCR test.
Osobe koje poseduju "2G" dokumente - sertifikat o preležanom kovidu ili potvrda o vakcinaciji sa dve doze, a nemaju negativan PCR test moraju u karantin, koji mogu prekinuti nakon urađenog PCR testa koji ima negativan rezultat.
 
Ulazak u Austriju za nevakcinisane ili osobe koje nisu preležale kovid u turističke svrhe nije moguć.
 
Inače, za ulazak u Austriju priznaju se vakcine koje su dobile odobrenje od Evropske agencije za lekove (EMA) ili Svetske zdravstvene organizacije (SZO) kao što su Biontek/Fajzer, AstraZeneka, Džonson & Džonson, Moderna, kineske vakcine Sinofarm i Sinovak, kao i Kovaksin, Kovovaks i Novavaks. Ruska Sputnjik vakcina se ne priznaje.
  • @lek

    26.01.2022 06:44
    Napisi sta si po struci…
    Ali posto vidim da baratas time sta ko prica na TV-u da nas manes tvojih antivax teorija
    Samo napisi struku i diplome gde su stecene….
  • Лек

    24.01.2022 12:20
    Истина је ћерка времена
    Политика изнад науке! ЕУ агенција за лекове је лепо рекла да је непрекидно бустовање заморно и неодрживо. Незгодна тема су жртве вакцинације које ће бити колатерална штета. Млади енглески лекари отворено критикују насилну вакцинацију на каналу GBNews у којем ради бивши новинари ББЦ-ја (енглески РТС) који ће ускоро бити приватизован.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.