Читај ми!

Korne nastavlja bajku u Melburnu, vrućina slomila Simonu Halep

Francuska teniserka Alize Korne nastavila je bajku na ovogodišnjem Australijan openu i prvi put u karijeri plasirala se u četvrtfinale nekog grend slema. Korne, koja ima 32 godine, ostvarila je najveći uspeh u karijeri i to pobedom nad jednom od najvećih favoritkinja u Melburnu – Simonom Halep, rezultatom 6:4, 3:6, 6:4. Poznat i poslednji četvrtfinalni par žensog singla, Poljakinja Švjoten igraće protiv Estonke Kanepi.

Korne je u Australiji već stigla da ispiše istoriju ženskog tenisa jer drži rekord po broju uzastopnih učešća na nekom od četiri najveća turnira.

Devojka iz Nice je u nizu od 60 vezanih grend slem nastupa (63 ukupno), znači punih 15 godina, a sada ga je ulepšala i najboljim rezultatom u karijeri.

Do četvrte runde je eliminisala Tomovu, Mugurusu i Zidanšek, pre Halepove.

Najavila je trijumf dobijanjem prvog seta i to po najtoplijem danu od početka takmičenja. Temperatura je dostigla 35 stepeni, a očekuje se da u drugoj sedmici bude još toplije.

Korne je popustila u finišu drugog seta, Rumunka je serijom 14:0 došla do izjednačenja i činilo se da je "momentum" na njenoj strani. Ipak, Alize je zadržala koncentraciju i u završnici imala više snage da dođe do konačnog trijumfa.

Ona će se u borbi za polufinale sastati sa Danijel Kolins, koja je izbacila Belgijanku Eliz Mertens. 

Poznat je i poslednji četvrtfinalni par, Poljakinja Švjontek je savladala Rumuku Kirsteu sa 5:7, 6:3, 6:3. Ona će u borbi za polufinale igrati protiv Estonke Kaje Kanepi koja je savladala Beloruskinju Sabalenku rezultatom 5:7, 6:2, 7:6. 

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво