Frank Kesi (©Reuters)
Frank Kesi (©Reuters)

Kesijev agent koči transfer u Totenhem jer bi da sačeka leto i izvuče maksimalnu proviziju

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.01.22. | 06:41

Ono kad imaš alavog zastupnika...

Priče o provizijama i kako propadaju transferi zbog nezasitih agenata sve su češće u modernom fudbalu. Znamo od ranije šta radi Mino Rajola u poslovima gde su uključeni njegovi puleni i kako sa ocem Erlinga Halanda obilazi najbogatije klubove u Evropi kako bi obezbedio najviše para za porodicu i sebe. Poznata je i ona o prelasku Emrea Džana u Juventus, kada je njegov zastupnik Federiko Pastorelo uzeo 18.000.000 evra za potpis jer je nemački vezista dolazio slobodan jer mu je isticao ugovor u Liverpulu.

Primeri se ređaju, a poslednji u nizu mogao bi da bude slučaj Franka Kesija. Naime, novinari uticajnih medija u Italiji tvrde da Milan i Totenhem imaju preliminarni dogovor za transfer veziste Obale Slonovače za 15.000.000 evra obeštećenja, ali posao koči njegov agent Žorž Atangana.

Izabrane vesti

Sreda, 17.00: (2,25) Obala Slonovače (3,05) Egipat (3,90)

Razlog? To što bi on radije sačekao leto kako bi izvukao maksimalnu platu za Kesija i proviziju za sebe. Tačnije, da se broj zainteresovanih klubova uveća, kako bi srazmerno rastao i iznos novca. Atangana mesecima unazad “voza“ upravu Milana i za produžetak ugovora traži novac koji klub ne može da obezbedi i garantuje. Radi se o 9.000.000 evra osnovnoj plati, plus još 2.000.000 kroz bonuse. Rosoneri su u poslednjim razgovorima išli najviše do 6.000.000 evra, što navodno nije bilo dovoljno da Kesi potvrdno klimne glavom i pruži ruku za dogovor.

U međuvremenu se šuškalo o interesovanju PSŽ, Totenhema i još nekih klubova, a izgleda da su Spursi jedini ozbiljno zagrizli. Toliko da su spremni da plate obeštećenje kako bi Kesija dobili odmah. Pogotovo jer je Antonio Konte po preuzimanju trenerske funkcije od direktora Fabija Paratićija tražio dva potpisa – Dušana Vlahovića i Franka Kesija. Totenhemu su pojačanja neophodna jer posle novog, četvrtog poraza od Čelsija ove sezone gubi korak za to četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Franku Kesiju ugovor ističe na leto. Milan je trenutno sve dalje od obnove saradnje, videćemo šta sve ovo znači za dalje pregovore sa Totenhemom.



tagovi

Zimski prelazni rok 2022Frank KesiTotenhemMilan

Obaveštavaj me

Totenhem
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara