Slavlje fudbalera Porta (©Reuters)
Slavlje fudbalera Porta (©Reuters)

Porto nema kočnicu: Tri gola za 14. uzastopnu ligašku pobedu, VAR poništio penal i isključio Uribea (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.01.22. | 23:45

Famalikao na kraju stigao do počasnog pogotka, Grujić ušao u finišu

Da li je ovo bio prelomni trenutak šampionske trke biće nam jasnije dok još mao zađemo u drugi deo sezone, sada možemo da zaključimo da Porto savršeno koristi Benfikine, a pogotovo Sportingove kikseve. Dva puta u poslednja tri kola branilac krune je poražen, što je nezaustavljivom Portu dalo savršenu priliku da se odlepi i napravi dovoljno rastojanje da može lakše da diše. Sa šest bodova prednosti i posle 14. uzastopne ligaške pobede, devete u svim takmičenjima, Porto je definitivno najbliži portugalskom tronu!

Simpatični Famalikao večeras je imao samo ulogu statiste. Ništa više nije ni mogao, jer sastav Vitora Bruna kočnicu nema – 3:1 (2:0)! Tri gola, pa crveni i onda slaba uteha za goste, na Dragau je večeras imalo šta da se vidi i sigurno nije bilo dosadno. Sreća po Famalikao samo što nije još neki put lopta završila u mreži, jer je Porto toliko navaljivao i propustio još nekoliko odličnih šansi. Toliko da je već posle 45 minuta moglo da bude tri ili četiri gola razlike...

Izabrane vesti

Porto je svakako mogao da bude zadovoljan jer je uprkos propuštenim šansama Luisa Dijaza prvi deo završio sa 2:0 na semaforu. Prvo je Otavio spakovao golčinu u stilu a la Arjen Roben posle kornera sa leve napadačke strane, da bi upravo Dijaz asistenciju Otavija pretvorio u gol iz kontre.

VAR sistem imao je veliku ulogu na ovoj utakmici. Prvo u nadoknadi prvog dela, kada je sudija Rui Kosta prvo svirao penal za Porto, a onda ga poništio posle konsultacija sa video tehnologijom, onda i kada je pod tuš ranije poslao Mateusa Uribea zbog krajnje nepotrebnog starta u 85. minutu, kada je već bilo 3:0 za njegov tim...

Treći gol delo je Medija Taremija, samo osam minuta pošto je na terenu odmenio Fabija Vijeiru. Bilo je to sa bele tačke, pošto ga je Šarl Pikel srušio, a sudija Kosta ovog puta ostao dosledan i dodelio Portu kazneni udarac.

Do kraja susreta Famalikao je zahvaljujući Ričijelu ublažio poraz, a nekoliko trenutaka ranije na teren je umesto Vitinje ušao Marko Grujić.

PRIMEIRA - 19. KOLO

Petak

Aruka – Benfika 0:2 (0:1)

/Nunjez 32, Gonsalo Ramos 90+2/

Fereira – Boavista 1:1 (1:0)

/Antunes 42pen – Gore 85/

Subota

Moreirense - Santa Klara 0:2 (0:1)

/Rikardinjo 45, Mohebi 85/

Tondela - Vizela 2:3 (2:1)

/Agra 12, Pedro 42 pen - Kasijano 16, 87, Guzo 72/

Sporting - Braga 1:2 (1:0)

/Gonsalveš 24 - Galeno 52 pen, Gorbi 90+7/

Nedelja

Gimarais – Estoril 3:1 (0:1)

/Ročinja 60, Estupinjan 69, 90+3 – Franko 29/

Maritimo – Belenenses 1:1 (1:1)

/Kosta 45+5 – Safira 13/

Žil Visente – Portimonense 1:0 (0:0)

/Pedrinjo 74/

Porto – Famalikao 3:1 (2:0)

/Otavio 25, Dijaz 37, Taremi 78 penal – Ričijeli 90+1/



tagovi

Medi TaremiOtavioLuis DijazFamalikao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara