Najnovije vesti
Vesti Svet
Zaharova: Zapad priprema velike provokacije oko Ukrajine

Zaharova: Zapad priprema velike provokacije oko Ukrajine

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je danas da zapadne zemlje spremaju niz krupnih provokacija oko Ukrajine.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
marija zaharova Foto: Tanjug/AP
marija zaharova

Dodala je da Moskva ne isključuje da one mogu biti, kako informacione, tako i vojne, prenose RIA Novosti.

Zaharova je ukazala da Zapad priprema javno mnjenje za takve provokacije.

Kada je reč o mogućem dolasku britanske ministarke spoljnih poslova Liz Tras u Moskvu, Zaharova je rekla da se o tome razmatra, a Rusija je dobila adekvatan zahtev za tako nešto, otkrila je ona.

Pročitajte još

- Tahav zahtev (za posetu britanskog ministra) je stigao od Britanaca. Mogucnost takve posete se razmatra - rekla je Zaharova za televizijski kanal "Rosija-1".

Londonski "Tajms" je polovinom januara objavio, na osnovu izvora iz britanske vlade, da bi Tras, koja je došla na funkciju u septembru 2021. godine, mogla da poseti Moskvu početkom februara, podseća TASS.

Ruski ambasador u Londonu Andrej Kelin izjavio je, međutim, da ambasada nije dobila nikakav zvaničan zahtev, kada je reč o eventualnoj poseti britanske ministarke Moskvi.

Prethodni put, visoki britanski diplomata posetio je Moskvu 2017. godine, i to je bio sadašnji premijer Boris DŽonson, koji je u to vreme bio šef diplomatije Velike Britanije.