Vili Rid (©MN Press)
Vili Rid (©MN Press)

Budućnost uzela meru Igokei, Vili Rid pod košem pojeo čuvare

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.01.22. | 19:01

Centar podgoričkog tima stao nadomak dabl-dabla: 15 poena i devet skokova

Doživela je Budužnost debakl u “Morači”, ponizio ju je na domaćem terenu Ulm kao retko ko na međunarodnoj sceni. Ali, taj poraz nije se odrazio na Podgoričane u ABA ligi. Dobila je Budućnost još jedan meč u neizvesnoj završnici, preživela je Laktaše i drugi put ove sezone uzela meru Igokei – 82:79.

Morila je podgorički klub u minulom period korona, zbog širenja zlokobnog virusa svlačionicom, Budućnost je posegnula za otkazivanjem utakmica u regionalnom takmičenju, pa joj je meč sa Igokeom prvi u ABA ligi u 2022. godini. Budućnost je uoči novogodišnjih praznika pokorila Čačak, a trijumfalni niz produžila je u Laktašima.

Izabrane vesti

Samos u srpski klubovi u tekućoj sezonu regionalne lige imali dobitničku formulu za Podgoričane. Prvo je Crvena zvezda tukla Plave, potom Mega Mozzart i za kraj Partizan. Sve poraze pretrpeo je sasav Aleksandra Džikića na strani. U Laktašima se mučio, ali nije posrnuo.

Do početka drugog poluvremena na snazi je bila rezultatska klackalica, smenjivali su se timovi u vođstvu sve dok nije profunkcionisala saradnja Džastina Kobsa i Vilija Rida. Podelio je nekoliko izvanrednih asistencija Amerikanac saigračima, spajao je Rida sa košem… A, centar Budućnosti je provlačio loptu kroz obruč.

Dominirao je Vili Rid pod obručima, sakupio je 15 poena i devet skokova, i poveo je Podgoričane ka 11. trijumfu na Jadranu. Imala je Budućnost sve u svojim rukama, ali nije na vreme “zatvorila” meč, dozvolila je domaćinu da se preko Dalibora Ilića i Nikole Tanaskovića u završnici vrati u igru. Pogodio je Ilić trojku, imala je Igokea i napad za produžetak, ali je Budućnost "spustila roletnu".

Vili Rid bio je najefikasniji u redovima Plavi, a svocifreni su bili i Vladimir Micov i Filip Barović (obojica ubacila po 10 poena). Kod Igokee je briljirao Džejms Robinson, koji je ubacio 19 poena, Antabija Voler dodao je 12, a Dalibor Ilić i Aleksa Radanov po 11 poena.

ABA LIGA - 17. kolo

Petak

Zadar - Krka 78:71

/Tompson 22 - Tomas 22/

Subota

Mornar - FMP 82:78

/Lazić 19 - Nevels 17/

Nedelja

Mega Mozzart - Borac 85:91

/Cerovina 17 - Hejl 22/

Igokea - Budućnost

/Robinson 19 - Rid 15/

Ponedeljak

18.00: Cedevita Olimpija - Crvena zvezda

21.00: Studentski centar - Splita

Odloženo

Partizan - Cibona

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Budućnost PodgoricaBudućnost PodgoricaIgokeaABA ligaABA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara