SUBNOR: Autori "Junaka doba zlog" da se izvine premijerki zbog poređenja sa nacistima

Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova Srbije uputio je protest zbog poređenja srpske premijerke Ane Brnabić sa činovnikom nacističke Nemačke u serijalu "Junaci doba zlog".
SUBNOR: Autori "Junaka doba zlog" da se izvine premijerki zbog poređenja sa nacistima
Foto: 021.rs
U saopštenju je navedeno da je SUBNOR kao organizacija koja neguje antifašističku tradiciju i očuvanje sećanja na žrtve nacističke Nemačke i sila osovine, zabrinut zbog poređenja premijerke sa činovnikom nacističke Nemačke kao i da su "zatečeni činjenicom da je medij N1 sebi dozvolio da emituje medijski sadržaj koji podstiče reviziju istorije i relativizuje nacistička zlodela, Holokaust i genocid."
 
 
"Poređenje sadašnjih političara, koji deluju u demokratskoj multikulturalnoj i multietničkoj državi sa jasnim antifašističkim opredeljenjem i tradicijom koju negujemo, nemoguće je i zapravo bi moglo da padne na pamet samo nacističkim propagandistima kao što su Oto Ditrih i Jozef Gebels, koji su isto tako satanizovali Jevreje i njihove političare", naveo je SUBNOR.
Iz te organizacije poručili su da se nadaju izvinjenju autora ove "kakofonije od dokumentarca" žrtvama fašizma i "da će isti uvideti razmere zločina koji su vršeni od strane Nemačke i njenih saveznika tokom Drugog svetskog rata".
  • Pobesneli Laloš

    28.01.2022 11:42
    Baš
    Kakvo je to udruženje koje okuplja (prvo)borce rata koji je završen pre 75 godina? Jel su to oni sa dva svedoka?
  • D.

    26.01.2022 19:49
    Hej SUBNOR, sta ste ono bese rekli kada je premijerka rekla kako su protestanti za zdravu i cistu zivotnu sredinu fasisti? Nista? Tako je. Sramota. Vi ste jedno veliko NISTA.
  • Čika

    26.01.2022 07:55
    Možda
    je i opravdan poziv na izvinjenje zbog neprimerenog poređenja, koje ja (verovatno nisam pažljivo slušao) nisam zapazio. Pretpostavljam da je sličan poziv trebalo mnogo puta uputiti i premijerki zbog drskih laži i svakodnevnog klevetanja neistomišljenika. E, moji borci, zar i vi zalutaste na tu stranu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.