Nikola Rađen (©Starsport)
Nikola Rađen (©Starsport)

F4 Jadranske lige sve bliži Dubrovniku: Jug na grčki pogon slomio upornu Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.01.22. | 14:48

Tim Vjekoslava Kobešćaka drugi turnir regionalnog takmičenja završio sa maksimalnim učnikom

Četvorostruki osvajač Jadranske lige i najuspešniji klub u regionalnom takmičenju na dobrom je putu da završni turnir dovede u Dubrovnik. Završio je Jug drugi turnir regionalne lige sa maksimalnim učinkom, upisao je tri pobede u Beogradu, a naruku su mu išli krahovi Novog Beograda. Preuzeo je Jug prvu poziciju u subotu veče posle trijumfa u napetom dalmatinskom derbiju, a overio ju je protiv Crvene zvezde - 17:12 (4:2, 5:5, 4:3, 4:2).

Teškom mukom je dubrovački Jug slomio otpor Crvene zvezde, koja se znatno bolje pokazala u novom sudaru sa Dubrovčanima. Sredinom decembra je hrvatski velikan bio nadmoćan u Beogradu na bazenu “Milan Gale Muškatirović”, a u novom pojavljivanju na Dorćolu morao je sastav Vjekoslava Kobešćaka da izvuče najbolje iz sebe kako bi drugi put u nešto više od mesec dana savladao crveno-bele.

Izabrane vesti

Mirko Vičević je posle magičnog debija u večitom derbiju, te pobede protiv Šapca pretrpeo prvi poraz otkako je seo na klupu Beograđana. Pratila je Zvezda u stopu četvorostrukog šampiona Evrope i Jadrana, vršila je pritisak, ali je konstatno bila zaveslaj iza favorita. Nisu crveno-beli imali raspoloženog pojedinca u rangu Aleksandrosa Papanastasijua, niti igrača svetske klase kao što je Maro Joković

Već u uvodnim minutima poslednjeg meča u Beogradu pokazao je Aleksandros Papanastasiju da će stvoriti ogromne probleme čuvarima i da bi mogao biti čovek odluke u jednom od derbija runde. Otvorio je meč rafalom, nanizao je tri pogotka i napravio Jugu solidnu zalihu za nastavak meča. Crvena zvezda nije uspevala da neutrališe Grka, koji se nije zaustavio na ta tri gola sa starta. I u drugom poluvremenu bio je nerešiva enigma za crveno-bele. 

Zvezdini centri Stefan Pješivac i kapiten Miloš Vukićević sa lakoćom su rešavali situacije ispred protivničkog gola, i uz Ivana Basaru bili su najveća sanga crveno-belih. Dolazila je Zvezda na gol zaostatka, ali ne i do izjednačenja. Kada god se lomilo, Maro Joković i Hrvoje Benić imali su keca u rukavu. A, golman Toni Popadić imao je nekoliko bravuroznih intervencija.

Slamao je Jug sve najveće konkurente - izuzetak Novi Beograd, koji im je naneo jedini poraz -  za plasman na Fajnal-for krajem trećeg perioda i početkom odlučujuće deonice... Po istom principu stradala je i Zvezda. Digao se Maro Joković dva puta, pocepao je mrežu gola koji je branio Vladimir Mišović i trasirao Jugu put do trijumfa i savršenohg učinka na drugom turniru regionalne lige u Beogradu.

Aleksandros Papanastasiju je sa sedam golova bio najefikasniji akter derbija, a Maro Joković je u pet navrata matirao Zvezdinog čuvara mreže. U taboru crveno-belih je ponovo na čelu liste strelaca bio Ivana Basara, koji je postigao tri gola.

DRUGI TURNIR REGIONALNE LIGE:

Nedelja

Mornar - Šabac 10:16

Radnički - Mladost 15:13

Partizan - Jadran ST 9:16

Solaris - Novi Beograd 8:14

13.40: Jug - Crvena zvezda 12:17

13.40: Primorac - Jadran HN 3:6



tagovi

VK Crvena zvezdaVK JugRegionalna vaterpolo ligaMirko Vičević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara