23. januar  2022. 04.20  →  20.15 | Izvor: RTV

Zimska liga: Uspešan ciklo-kros u Rumi

RUMA -

Na izvanredno pripremljenoj stazi pokraj Borkovačkog jezera u Rumi održana je ciklo-kros trka u okviru Zimske lige, objavio je Biciklistiki savez Srbije (BSS) na svom sajtu.

Organizatori Biciklistički klub Agrressive iz Rume i Biciklistički savez Srbije su veoma dobro organizovali trku a takmičari u svim kategorijama su pokazali da su već na početku sezone u zavidnoj formi.

Seniori su vozili šest krugova (veliki krug 2.500 m) a sva tri prva mesta pripala su vozačima Inviktabike AIK banka tima iz Novog Sada. Prvi je bio Nikola Brenesel, drugi Aleksandar Roman a treći David Demer.

Seniorke su se sjajno snašle na veoma teškoj stazi. Na deonici od četiri velika kruga (10 km) najbolja je bila Miona Boškovič iz ekipe Fruška Gora iz Male Remete. Druga je bila Bojana Jovanović iz ekipe Šid, a treća Jovana Radovanović iz ekipe Jednota, Šid.

Juniori su vozili 15 kilometara, šest krugova. Prvo mesto je osvojio Dejan Cogoljević iz čačanskog Borca, a drugo mesto je pripalo Milanu Harvilčaku iz Šida.

Juniorke su savladale deonicu od četiri velika kruga – 10 kilometara. Lana Gavrilović iz ekipe Fruška Gora (Mala Remeta) nadmašila je Anju Nikitović iz Jednote (Šid).

Najbolji u konkurenciji kadeta bio je Vukašin Jovančević iz Borca (Čačak), a kod kadetkinja Milica Vuković (Fruška Gora, Mala Remeta).

Stefan Vučićević (Borac, Čačak) bio je najbolji u konkurenciji mlađih kadeta, a kod mlađih kadetkinja bez premca je bila Maša Marković iz kragujevačkog Radničkog.

Mihajlo Rakić iz ekipe Jednota Šid je bio najuspešniji u konkurenciji poletaraca, a kod mlađih poletarki Radojka Šuša iz Jednote, Šid.

U veoma jakoj i brojnoj konkurenciji veterana majstorstvo je još jednom dokazao Aleksandar Marić iz Radničkog Kragujevac, a u kategoriji CFA njegov klupski drug Bojan Manojlović.

Tagovi