Američka kompanija planira filmski studio u svemiru

Space Entertainment Enterprise (S.E.E), kompanija koja je koproducent najavljenog filma koji Tom Kruz želi da snimi u svemiru, planira da pokrene produkcijski studio u nultoj gravitaciji.
Američka kompanija planira filmski studio u svemiru
Foto: Pixabay
Prema pisanju Variety, S.E.E. je objavila planove za izgradnju modula svemirske stanice sa prostorom koji će biti namenjen sportskim i zabavnim sadržajima, kao i studijskim prostorom koji će koristiti za proizvodnju sopstvenih projekata, ali koji će i izdavati drugima. 
 
Ovi planovi, kako je objavljeno, trebalo bi da budu ostvari do decembra 2024.
Pod nazivom SEE-1, modul je namenjen za filmske, televizijske, muzičke i sportske događaje, kao i umetnike, producente i kreativce koji žele da prave sadržaje u svemiru, a objekti će omogućiti razvoj, proizvodnju, snimanje, emitovanje i lajv striming dešavanja.
U "kinematografskoj svemirskoj trci" Rusija vodi u odnosu na Sjedinjene Američke Države koje su, takođe, najavile snimanje filma u svemiru vrednog 200 miliona dolara.
 
Glumica Julija Peresiljd i reditelj Klim Šipenko su se, naime, 5. oktobra prošle godine vinuli u svemir, gde su proveli 12 dana u misiji snimanja ostvarenja pod nazivom "Izazov" ("The Challenge"). U pitanju je "svemirska drama" o ruskoj lekarki koju šalju na Međunarodnu svemirsku stanicu kako bi spasila život kosmonautu.
 
Modul ruske svemirske letelice Sojuz MS-18, uspešno se prizemljio 17. oktobra 2021, a ekipa nije krila oduševljenje što su u nultoj gravitaciji snimili kadrove za prvi film koji je snimljen u svemiru.
 
S druge strane, još jula 2020. je objavljeno da holivudska zvezda Tom Kruz i reditelj Dag Liman planiraju da snime igrani film u svemiru i to u saradnji sa SpaceX Ilona Maska i NASA.
 
Izvori bliski portalu Variety tada su tvrdili da će budžet ovog filma iznositi barem 200 miliona dolara, dok će Tom Kruz (koji bi bio i producent) zaraditi, prema procenama, između 30 i 60 miliona dolara. Međutim, i dalje se ne saopštava datum početak snimanja ovog filma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.