Vesić: Sve ulice prvog prioriteta su čiste 1Foto: Radmila Marković

Nadležne gradske službe spremno su dočekale snežne padavine i sve ulice prvog prioriteta su čiste, izjavio je večeras zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, preneo je Beoinfo.

On je podsetio da je sneg počeo da pada oko osam časova ujutru i precizirao da je u centru grada padao do 14 sati, a u prigradskim delovima dva sata duže.

„Ukupno je, kako u kom delu grada, palo od 10 do 15 centimetara snega, u zavisnosti od dela grada. Temperatura je bila od plus šest do minus tri, što sada izaziva stvaranje poledice“, rekao je Vesić za TV Prva.

Vesić je naveo da je tokom dana posuto oko 400 tona industrijske soli i 200 tona mešavine, kao i da se na ulicama nalazi 60 velikih i 15 malih kamiona i 15 utovarivača, a dežura oko 300 ljudi.

„Grad se dobro izborio sa snegom, budući da nije bilo većih zastoja. Imali smo tokom dana svega oko 30 poziva iz GSP Beograd i sve je rešavano u roku od sat vremena“, rekao je Vesić i dodao da sve linije koje održava GSP rade normalno.

Postoji nekoliko minibus-linija, koje održavaju privatni prevoznici i koje su uvedene u uskim ulicama koje su u vreme snežnih padavina teško prohodne i te linije su trenutno skraćene, ali će i to veoma brzo biti rešeno, naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, 60 velikih i 15 malih kamiona su i dalje na ulicama i ostaće u ovom stepenu pripravnosti i tokom sutrašnjeg dana, dok će dalje će situacija biti menjana u zavisnosti od padavina.

„Radnike dežurnih gradskih službi noćas očekuje veliki posao, budući da je potrebno nastaviti sa posipanjem soli jer se stvara poledica, a kako su ulice očišćene može da se dogodi da vozači, naročito neiskusniji, ne primete led i zbog toga može doći do saobraćajnih nezgoda“, kazao je Vesić.

On je apelovao na sve vozače, posebno neiskusnije, da ne koriste automobile bez preke potrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari