Fudbaleri Viljareala (© Reuters)
Fudbaleri Viljareala (© Reuters)

Uspeo eksperiment: Alberto Moreno prekomandovan u špic, Alfonso Pedrasa maltretirao odbranu Majorke

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.01.22. | 18:12

Viljareal ubedljiv, četvrta pobeda u poslednjih pet utakmica kod kuće

Suviše dobar tim da bi se gušio u problemima doveka. Da, ispao je neočekivano iz Kupa kralja još u šesnaestini finala, odigrao nerešeno sa prvakom Atletikom, izgubio u Alikanteu od Elčea, ali Viljareal je, ipak, učesnik Lige šampiona i pretendent na mesto u Evropi da bi sebi dozvolio lukzu da prosipa bodove. Posebno kad mu se „nacrta“ jedan od kandidata za ispadanja, pa je na stadionu Keramika Majorka poslužila samo kao statista u dobro režiranoj predstavi Viljareala pod radnim naslovom: „Kako razveseliti navijače subotom popodne“.

Bez stresa, panike, trunke neizvenosti Žuta podmornica je dopisala tri boda i ponovo je u zoni međunardonog fudbala. Bodovno poravnata sa Barselonom, svesna da bi, nastavi li ovako, mogla opet do pozicije koja vodi u elitno UEFA takmičenje. Ovoga puta kroz La Ligu. U drugoj utakmici subotnjeg programa 22. kola komotnih 3:0.

Izabrane vesti

Bila je to potvrda da je tim Unaja Emerija naučio kako da valorizuje prednost domaćeg terena. U prvih pet utakmica kod kuće ove sezone samo dva slavlja. U poslednjih pet 13 od 15 mogućih bodova. Nagoveštaj da je Viljareal u stanju da igra kvalitetno i bez nekih od glavnih aduta. Arnaut Danjuma, Fransis Kokelan i Huan Fojt su povređeni, Serž Orije, Bulaje Dija na Kupu afričkih nacija, Etijen Kapu suspendovan zbog kartona, neposredno pred duel na bol u mišićima se požalio prošlosezonski najbolji strelac ekipe, Đerar Moreno. Stručni štab je morao da improvizuje, pa je u napad preselio Alberta Morena!?

Da, da, bek koji nije mogao da se „sastavi“ u Liverpulu, niti preterano ubedljivo u Sevilji, izgleda kao opravljen pod komandom Emerija. Igra sa velikim samopouzdanjem, ne bira uloge, uglavnom dejstuvje po boku, pokriva celu stranu, a protiv Majorke je čak preseljen u pojedinim delovima utakmica na poziciju centarfora. Tamo gde je trebalo da dejstvuje Đerar, pojavio se Alberto. Efekat je isti, iako 29-godišnji fudbaler nije pogodio cilj. Prodorima je opet maltretirao odbranu rivala, koristio kretnje da zbuni čuvara, imao i nekoliko prilika, potvrđujući da bi mogao u budućnosti da bude od koristi i kao špic.

Odlskom Alberta Morena u napad otvorio se prostor Alfosnu Pedrasi, a levi bek Viljareala je dosloce uništio odbranu ekipe sa Baleara. Pojavio se visoko i nije dao gostima da dišu. Posle njegovog ubačaja u ranoj fazi argentinski štoper Franko Ruso je positgao autogol, što je bio uvod u uzlet domaćina koji je koristeći prodore Pedrase i umešnost ostatka tima trijumf osigurao maltene pre kraja prvog dela. Iskusni vezista Manu Trigeros je postigao već peti prvenstveni gol u sezoni, a ovako efikasan bio je još samo u takmičarskoj 2016/17. Pogađate, u ulozi asistenta Alfonso Pedrasa.

Na kraju, momak koji se celu utakmicu zabaljao atraktivnim potezima, ponižavajući fudbalere Majorke probacivanjem lopte kroz noge, Dani Pareho realizovao jedanaesterac posle faula Rusa (isključen zbog drugog žutog kartona) nad rezervistom Džeksonom.

Viljareal je ponovo u modi.

PRIMERA – 22. KOLO

Petak

Espanjol – Betis 1:4 (1:2)

/Iglesijas 31, 53, Rodrigez 36, Vilijan Žoze 76/

Subota

Levante - Kadiz 0:2 (0:1)

/Negredo 34, Sančez 73/

Viljareal – Majorka 3:0 (2:0)

/Ruso 12 ag, Trigeros 34, Pareho 87 pen/

18.30: (1,80) Sevilja (3,60) Selta (5,20)

21.00: (1,50) Atletiko M. (4,30) Valensija (7,75)

Nedelja

14.00: (2,60) Granada (3,05) Osasuna (3,15)

16.15: (1,20) Real Madrid (7,75) Elče (16,0)

18.30: (2,70) Rajo Valjekano (3,05) Bilbao (3,05)

18.30: (1,68) Sosijedad (3,60) Hetafe (6,50)

21.00: (6,50) Alaves (4,20) Barselona (1,57)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Alberto MorenoUnaj EmeriViljarealAlfonso Pedrasa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara