Dačić: Pohapsiti sve koji su pripremali atentat na Vučića 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da državni organi moraju da uhapse sve one koji ugrožavaju ustavni poredak Srbije, koji su pripremali atentat i prisluškivali predsednika Aleksandra Vučića.

Dačić je kazao da je reč o ljudima koji se nalaze u „državnim strukturama ili negde u ostalim strukturama Republike Srbije“ i svima ostalima koji su ugrožavali život Aleksandra Vučića.

„Ne pričam o političkim protivnicima, nego o onima koji žele da ugroze instituciju predsednika republike, sa njima se mora oštro obračunati“, istakao je Dačić na konferenciji za medije pre sastanka sa predstavnicima SPS-a sa područja Nišavskog i Topličkog okruga.

On je kazao da je proteklih dana obišao sve gradske, opštinske i okružne odbore SPS-a, u cilju što bolje pripreme za predstojeće izbore.

Dačić je rekao da će na predstojećim predsedničkim izborima socijalisti podržati Aleksandra Vučića, ali još nije odlučeno da li će na parlamentarne i lokalne izbore izaći sa jednom zajedničkom listom sa Srpskom naprednom strankom ili samostalno.

On je kazao da će sledeće nedelje razgovarati sa Aleksandrom Vučićem oko toga.

„Moje mišljenje je da je bolje i jednostavnije da idemo svuda zajedno jer je to za partijske aktiviste i za kampanju mnogo lakše. Ovako bi morali da imamo na jednoj strani kampanju za predsednika, a na drugoj strani kampanju za našu parlamentarnu ili lokalnu listu“, izjavio je Dačić.

On je podsetio da se više od godinu dana zalaže za to da vladajuća koalicija nastupa jedinstveno na sledećim izborima, kako je kazao, imajući u vidu da će svi oni koji se protiv vladajuće koalicije, a pre svega su protiv Vučića, raditi na određenoj vrsti ukrupnjavanja i akumuliranja različitih aktivnosti.

Takođe je podsetio da je SPS na jugu Srbije uvek imala veliku podršku i u tom delu Srbije je ostvarivala uvek dobre rezultate na izborima.

Očekuje, kako je dodao, dobar rezultat na izborima u aprilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari