MUP Severne Makedonije demantuje da je Zviceru izdat makedonski pasoš na drugo ime 1Foto: Freeimage

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije dematovalo je danas danas optužbe opozicione partije VMRO DPMNE da je izdat makedonski pasoš crnogorskom državljaninu Radoju Zviceru, za kojim je Srbija ranije raspisala poternicu i koji se od petka pominje da je moguće povezan sa pripremom atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije demantuje dezinformacije da je izvesnom Radoju Zviceru izdat makedonski pasoš“, navodi se u saopštenju.

Prethodno je VMRO DPMNE optužila ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog da je „izdao legalan makedonski pasoš na drugo ime atentatoru na (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića Radoju Zviceru“.

„VMRO DPMNE je obelodanjujući aferu ‘Mafija’, pre manje od jedne godine, otkrila da je na spisku mafijaša i kriminalaca, kojima je Spasovski izdao legalan makedonski pasoš na drugo ime, upravo atentaror na Vučića Radoje Zvicer“, navodi najveća makedonska opoziciona partija.

Odbacujući optužbe VMRO DPMNE iz MUP-a su istakli da je taj slučaj nezakonitog izdavanja makedonskih pasoša strancima nazvan „Dvojnik“ rasčišćen, da su sve putne isprave povezane sa tim postupkom poništene i da ne mogu da se validno koriste.

U Severnoj Makedoniji u aprilu prošle godine uhapšena je organizovana kriminalna grupa sastavljena od policijskih službenika koji su pasošima sa lažnim identitetom snabdevali strane državljane, među kojima i ozloglašene kriminalce i osobe sa međjunarodnih poternica.

Ministar unutrašnjih poslova je tada rekao da je da je grupa uhapšenih policijskih službenika izdala 214 pasoša s lažnim identitetom strancima, među kojima su i članovi međunarodnih kriminalnih grupa i narko-kartela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari