Nebojša Simić je činio čuda na golu Crne Gore protiv Hrvatske (©Reuters)
Nebojša Simić je činio čuda na golu Crne Gore protiv Hrvatske (©Reuters)

Duel dva čuda u Budimpešti: Lale oslabljene, Crnogorci još jači, igraju kao u transu

Vreme čitanja: 4min | sub. 22.01.22. | 12:55

Evropsko prvenstvo za rukometaše: Četa Zorana Roganovića može da sanja i o polufinalu. Islanđani bez Arona Palmarsona, Francuzi ostali bez selektora Gijoma Žila. Danska favorit protiv desetkovane Hrvatske

Novi rukometni poredak u Evropi. U Top 12 nije bilo mesta za Mađarsku, Portugaliju, Sloveniju, Srbiju, a u drugoj rundi su se našli Crna Gora i Holandija, do skora autsajderi.

Dva najprijatnija iznenađenja ovog šampinoata danas (15.30) ukrštaju koplja u Budimpešti. Četa Zorana Roganovića bi pobedom stigla na korak da u mečevima sa najboljim selekcijama Starog kontinenta, Danskom i Francuskom, traži čak prolazak u polufinale. Kao u transu su Sokolovi pre dva dana odigrali protiv Hrvatske, razbili evropskog vicešampiona (32:26).

Izabrane vesti

Islanđanin na klupi Holanđana, Erlingur Ričardson, ima problema oko tima. Razlog je naravno – korona. Više od 100 pozitivnih testova je bilo na ovom Evropskom prvensvu koje je na ivici regularnosti. Pred meč sa Francuskom, pozitivan je bio drugi golman Denis Shekelens, pa je u tim uskočio 41-godišnji trener Geri Ejlers, jer Rene de Neht nije mogao da stigne na vreme. On je došao, staće na gol danas, ali je u međuvremenu otpao Bart Ravensbergen, koji je uz srednjeg beka Pari Sen Žermena Luka Stejnsa i desnog beka Magdeburga Kaja Smitsa, prvog strelca EP, bio najzaslužniji za sjajne igre u prvoj rundi i pobede nad Mađarskom i Portugalijom. Francuska je pre dva dana lako slomila oslabljene Lale sa 34:24 u prvom kolu druge runde.

15.30: (1,45) Crna Gora (8,00) Holandija (3,40)

Crna Gora će biti jača u današnjem meču u Budimpešti protiv Holandije. Prvi put na ovom šampionatu u sastavu će biti Stevan Vujović i Miloš Božović.

"Do sada smo igrali sa ekipama iz okruženja, Balkana, koje dobro znamo, mnogi naši igrači su sa njima u istim klubovima, pa se lakše i motivisati i ne potceniti protivnika. Sad nam dolazi rival sa kojim se nikada ranije nismo susretali, a pokazao je da može da igra sa svima. Holanđani trče 60 minuta, ali siguran sam da ćemo naći način i njima da pariramo. Sa Čavorom smo se dogovorili da bude manja minutaža, možda je protiv Hrvatske proveo i malo više na terenu, ali potrebno je i da odmorimo Branka Vujovića koji je proveo puno minuta na terenu, a igra maestralno. Izabrao sam da Čavor bude u ekipi za duel sa Hrvatskom zbog rotacije, a Stevan i Miloš se puno bolje osećaju, tako da će biti deo ekipe od sada pa do kraja turnira“, rekao je selektor Zoran Roganović, prenose Vijesti.

Glavni adut Crne Gore na ovom prvenstvu je sjajni golman Melsungena Nebojša Simić koji je do očaja dovodio Hrvate pre dva dana.

"Holandiju bih uporedio s nama, imali smo dve identične priče. Kao autsajderi smo izašli iz teških grupa, a dosta igrača u obe ekipe je željno dokazivanja. Srednji bek Holanđana je prvi izbor u Pari Sen Žermenu, desni bek igra u Magdeburgu, desno krilo u Lemgu. To je ozbiljna reprezentacija, utakmica može da ode u oba pravca. Ni mi ni oni nikada nismo bili u ovoj poziciji, preovladaće onaj ko bude smireniji i ko može brže da se oporavi“, naglasio je Baranin.

Kvota u Mozzartu da će Crna Gora da pobedi Holandiju sa više od 2,5 gola razlike je 1,85.

Francuska je favorit protiv Islanda (18.00). Olimpijski šampion ima sve četiri pobede na EP. Na poslednjem PCR testiranju Galskih petlova pozitivan rezultat dobio je selektor Gijom Žil. To znači da selektor olimpijskog šampiona neće moći da predvodi tim u meču protiv Islanda u subotu, ali ni protiv Crne Gore u ponedeljak. Umesto zaraženog vođe odbrane Karla Konana u timu je mladi Teo Monar.

Island će na noge olimpijskom šampionu bez prve zvezde Arona Palmarosna koji je pozitivan na virus korona. Van stroja je i Elison, pa Trikolori ne bi trebalo da imaju problema sa Ribarima.

18.00: (1,10) Francuska (14,0) Island (9,00)

Danska je prvi favorit za titulu. Skandinavci nisu imali problema sa sastavom zbog korone. Hrvatska je desetkovana na ovom prvenstvu, pa bi Mikel Hansen i drugovi trebalo da ostvare lagani trijumf i stignu na korak do polufinala.

20.30: (1,05) Danska (18,0) Hrvatska (13,0)

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE – DRUGA FAZA, 2. KOLO

Subota

GRUPA 1 (BUDIMPEŠTA)

15.30: (1,45) Crna Gora (8,00) Holandija (3,40)

18.00: (1,10) Francuska (14,0) Island (9,00)

20.30: (1,05) Danska (18,0) Hrvatska (13,0)

***kvote su podložne promenama

Petak

GRUPA 2 (BRATISLAVA)

Rusija - Španija 25:26 (11:12)

Poljska - Švedska 18:28 (6:14)

Nemačka - Norveška 23:28 (12:14)



tagovi

ep u rukometuEvropsko prvenstvo u rukometurukometna reprezentacija crne goreRukometna reprezentacija DanskeRukometna reprezentacija Francuskerukometna reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara