Prvi Santarelijev potez: Vraća se Jovana Stevanović

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.01.22. | 12:26

Novi selektor odbojkašica Srbije u razgovoru za poljske medije istakao da će pokušati da vrati i Stefanu Veljković

 Čelnici OS Srbije napravili su odličan posao, brzom reakcijom posle odlaska Zorana Terzića. Uspeli su da dogovore dolazak jednog od najboljih odbojkaških stručnjaka na svetu Danijelea Santarelija. Imaće Italijan ogromno breme odgvornosti na klupi srpskih odbojkašica.

Zoran Terzić je sa 20 osvojenih medalja podigao lestvicu očekivanja i otežao izazov aktuelnom treneru Koneljana. Međutim, sudeći po izjavama za poljske medije Santareli se ne plaši.

Izabrane vesti

I čak je najavio određene promene u ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije. Italijan je otkrio da će se u naš nacionalni tim vratiti Jovana Stevanović.

Reč je o igračici koja je sa reprezentacijom Srbije osvojila zlatno na Svetskom prvenstvu u Japanu, takođe bila je deo srebrne generacije iz Rija. Sjajan niz imala je ćerka bivšeg igrača i trenera Partizana Gorana Stevanovića, ali poslednjih godina nije igrala za reprezentaciju Srbije zbog sukoba sa Zoranom Terzićem.

Sada bi trebalo da na poziciji srednjeg blokera zameni Milenu Rašić.

„Uspeo sam da ubedim jednu odbojkašicu da se vrati u reprezentaciju Srbije. Reč je o Jovani Stevanović. Želim da razgovaram sa još nekim igračicama. One nisu važne samo za Srbiju već i za odbojku uopšte“, rekao je Santareli.

On je dodao da će pokušati da vrati i Stefanu Veljković, i da će izvršiti neke promene u igri srpske selekcije.

„Voleo bih da nešto promenim u igri srpskog tima. Naravo, kada imate Tijanu Bošković, najbolju odbojkašicu na svetu, logično je da ona ima mnogo lopti. Srpski tim ima dobre srednje blokere, kao i mlađe igračice poput Katarine Lazović“.

Pored srpskog iskusni Italijan je imao i ponudu poljskog saveza.

„Rekao sam nedavno u jednom intervjuu da mi je cilj da igram na Olimpijskim igrama sa jednim od najboljih timova na svetu. Nešto se dogodilo u poslednja tri meseca. Imao sam razgovore sa poljskim savezom i znao sam da imam šansu da preuzmem reprezentaciju. Dani su prolazili, ali konačnog dogovora nije bilo. Srbija se pojavila u poslednjih deset dana, kada je bilo izvesno da će Zoran Terzić preuzeti Rusiju“.


tagovi

Zoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara