Danka Kovinić (Reuters)
Danka Kovinić (Reuters)

Eh Danka, Danka: Crnogorka napravila senzaciju protiv Radukanu, Halep je počistila za sat vremena

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.01.22. | 03:10

Kovinićeva katastrofalno servirala i dozvolila Rumunki po tri brejka u oba seta

Posle senzacije koju je Danka Kovinić napravila u drugom kolu prvog grend slema sezone eliminisavši šampionku US opena Emu Radukanu, očekivao se, u najmanju ruku jači otpor Simoni Halep. Međutim, nekadašnja najbolja teniserka planete i osvajačica Rolan Garosa i Vimbldona je za sat i kusur vremena počistila Crnogorku sa terena - 2:0 (6:2, 6:1).

Ni protiv Radukanu Kovinićeva nije blistala prilikom izvođenja početnog udarca, ali danas je bila daleko od nivoa osmine finala grend slema za koju se borila. Servis nikako nije služio teniserku sa Cetinja, pa je tokom većeg dela susreta bila puki statista. U prvom setu pristojnih 70 posto ubačenog prvog servisa, ali svega 43 posto osvojenih poena. U narednom - katastrofa. Samo 26 posto ubačenog prvog servisa.

Izabrane vesti

U oba seta je tri puta dozvoljavala Rumunki da joj oduzme servis s tim što je u prvom i sama uspela da napravi jedan brejk. Ta činjenica nije značajno promenila stvari jer teniski meč bez makar korektne izvedbe sa servis linije ne može da se dobije. Pritom je Danka napravila čak 25 neiznuđenih grešaka.

Bio je ovo tek drugi međusobni okršaj Rumunke i Crnogorke, prvi posle šest godina kada je u Bukureštu ishod bio identičan. Halepova će se za mesto među najboljih osam na Australijan Openu boriti protiv Francuskinje Aliz Korne koja je u maratonu od dva sata i 45 minuta eliminisala 29. teniserku sveta, Slovenku Tamaru Zidanšek.

AUSTRALIJAN OPEN, ŽENE – ŠESNAESTINA FINALA

Subota

Tauson - Kolins 1:2 (6:4, 4:6, 5:7)

Zidanšek - Korne 1:2 (6:4, 4:6, 2:6)

Vondrusova - Sabalenka (u toku)

Halep - Kovinić 2:0 (6:2, 6:1)

Kanepi - Inglis (u toku)

Mertens - Džang (u toku)

09.05: (1,35) Švjontek - Kasatkina (2,90)

11.05: (1,33) Pavljučenkova - Kirstea (3,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Australijan openAustralijan open 2022Simona HalepDanka Kovinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara