Nova vest
Tenis

Subota, 22.01.2022.

02:00

Nadal: Nema sumnje da su Đoković i Federer bili bolji od mene

Španski teniser Rafael Nadal kaže da je zadovoljan oporavkom od povrede stopala i dosadašnjim nastupima na Australijan openu.

Izvor: MT

Autor: MT

Nadal: Nema sumnje da su Đoković i Federer bili bolji od mene
EPA-EFE/DAVE HUNT

On je stigao do osmine finala, a novinare je zanimalo kako sebe vidi na ovoj podlozi, betonu.

"Ne znam. Tokom cele karijere napredovao sam na svim podlogama. To mi je uvek bio cilj, da budem generalno bolji igrač", rekao je Nadal.

"Na betonu? Ne znam. Tokom godina sam morao da prilagodim svoju igru jer sam imao mnogo problema, fizičkih, tako da sam morao da nađem načine da budem konkurentan, da ponekad budem više agresivan. Mislim da sam poboljšao svoj ritern, servis, stav, razumevanje igre. Na početku karijere pobedio sam na tri turnira na betonu: Montreal, Madrid i Peking. Naravno, nisam bio najbolji igrač na betonu. Rodžer i Novak su bili bolji od mene na toj površini, nema sumnje. Ali, uspeo sam da se takmičim tokom svih ovih godina, uspeo sam da osvojim neke važne turnire."

Nadal kaže da su mu potrebni mečevi u nogama.

"Imali smo mnoge nedoumice, ne samo za Australijan open, već za moj povratak. Moramo da pronađemo način da kontrolišemo bol u stopalu, da nastavim da igram. To je cilj. Iskreno, nisam mnogo često trenirao. Dosta meseci se nisam takmičio, a igranje je nešto što mi treba. Svakim danom sam sve bolji i srećan sam zbog toga", zaključio je Nadal.

Nadalov naredni rival je Adrijan Manarino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

15 h

U fokusu

Vidi sve