Ronaldo (© Reuters)
Ronaldo (© Reuters)

Ronaldo Rangniku: Što ne menjaš nekog mlađeg? Trener Mančestera odgovara: I tebe je Aleks Ferguson

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.01.22. | 21:05

Sve samo ne idealna situacija u Mančesteru posle gostovanja Brentfordu

Njegovo veličanstvo rezultat kaže da je u pravu. Reakcija Kristijana Ronalda ilustruje da Ralf Rangnik ne drži pod kontrolom svlačionicu Mančester junajteda. Trenutak kad je šef stručnog štaba Mančester junajteda izveo iz igre Portugalca tokom gostovanja Brentfordu i dalje je jedna od centralnih tema britanskih medija.

Da je povukao sa terena Freda, Varana ili mladog Elangu – ni po jada. Ovako, kad se na klupu preseli jedan od najboljih fudbalera sveta, pa još vrti glavom kao kad roditelj detetu oduzme zvečku, onda to jeste neobično. Mada, Nemac je potvrdio da je hladan, da ne mari za stare zasluge i kaže da ga samo zanima interes kolektiva.

Izabrane vesti

„Tim je važniji od svakog pojedinca, bez obzira da li se zove Kristijano, Kavani, Bruno Fernandeš ili neko drugi“, ističe Rangnik podsetivši da je pravičan i kad su drugi asovi Crvenih đavola u pitanju.

Jer...

Ni Bruno nije bio srećan kad sam ga menjao na prethodnim utakmicama, ali sam samo povlačio poteze najbolje za ekipu. Verujem da Ronaldo nije zamenjen sad prvi put u karijeri. Koliko se sećam, tako nešto se dešavalo i ranije, čak i pod vođstvom ser Aleksa Fergusona. Naravno da fudbaler kakav je Ronaldo ne voli da se preseli sa terena na klupu. Njegova reakcija je bila emotivna, ali što se mene tiče nema problema. Trenirao sam i druge fudbalere, možda ne tako velika imena poput Ronalda, dobro znam kakve su reakcije prilikom izmena“.

Prema uverenju Ralfa Ragnika jeste Ronaldo veliki, mada nije nedodirljiv.

Ne bi trebalo praviti previše galame oko toga. Mogu samo da pričam u svoje i ime mojih saradnika iz stručnog štaba. Objasnio sam mu tokom utakmice šta je razlog izmene, čak smo malo proćaskali posle gola za 3:0. Posao trenera je da pomogne ekipi da pobedi, a na osnovu iskustva sa Vila Parka jasno je bilo da protiv Brentforda moramo da budemo bolji. I bili smo bolji, jedino pitanje je bilo koga ćemo izvesti“.

Subota, 16.00: (1,95) Mančester junajted (3,60) Vest Hem (4,20)

Otkrio je trener Mančestera da mu se Ronaldo požalio odmah posle izmene.

On je rasni strelac, uvek želi da bude na terenu, kako bi tresao mreže. Pitao me je: „Zašto nisi izveo nekog mlađeg igrača?“ Odgovor je stigao pet minuta kasnije, kad je jedan od naših talenata postigao treći gol“, osvrnuo se Rangnik na pogodak Markusa Rašforda kojim je „zatvorena“ utakmica. „Možda bi baš Kristijano postigao taj gol za 3:0, da je ostao na terenu, ali fudbal nije „možda“, već da u pravom trenutku donesete ispravne odluke“.

Primera radi, i u subotu na Old Trafordu, protiv Vest Hema, direktnog konkurenta za poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

Kristijano je pod upitnikom, zbog bolova u vratu. Bio je tokom četvrtka na tretmanu koji je trajao dva, tri sata. Moramo da sačekamo, da vidimo kako se oseća“, dodao je Rangnik.


tagovi

Kristijano RonaldoMančester JunajtedRalf Rangnik

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara