Aleksandar VulinFoto: FoNet/MUP Srbije

Ministar policija Aleksandar Vulin saopštio je na konferenciji za medije da je MUP 14. januara dobio informaciju da je organizovana kriminalna grupa, na čijem je čelu vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, sa ciljem atentata predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Aleksandar Vulin je objavio da je MUP 14. januara, pod oznakom hitno, posredstvom Evropola, zvanično obavešten o postojanju operativnih informacija da je organizovana kriminalna grupa, sačinjena od članova iz raznih zemalja, koja za cilj ima atentat predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Kada smo se uverili u kvalitet i vrednost dobijene informacije, pripadnici MUP-a, BIA, zajedno sa predstavnicima Evropola i partnerskih službi, pokrenuli smo opsežnu akciju na utvrđivanju identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije koja za cilj ima ubistvo predsednika Vučića“, rekao je ministar policije.

Vulin je naveo da je na čelu ove kriminalne organizacije crngogorski državljanin Radoje Zvicer, organizator i vođa kavačkog klana, za kojim je Srbija već raspisala poternicu.

Zvicer je, kako kaže Vulin, odgovoran za šverc i ilegalnu prodaju narokotika, ali i ubistva počinjenih u Srbiji, Crnoj Gori i drugim zemljama.

„Da li je Radoje Zvicer ovu grupu, zločinačku organizaciju okupio i organizovao da bi ubili Vučića po sopstvenom nahođenju ili je dobio naredbu od svog političkog vođe,  pokazaće istraga. Do tad pripadnici MUP i BIA o svakom saznanju obaveštavaće Tužilaštvo za organizovani kriminal, ali isto tako u saradnji sa vojnoobaveštajnim strukturama učiniće sve da se naš ustavni poredak sačuva, svakodnevni način života sačuva, ali i bezbednost i život predsednika Vučića“, istakao je ministar policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari