Hulijan Alvarez (©Reuters)
Hulijan Alvarez (©Reuters)

Bomba iz Argentine: Siti dogovorio Aguerovog naslednika - stiže “Pauk“ Alvarez za 24.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.01.22. | 18:52

Supertalentovani napadač je u ozbiljnim planovima Pepa Gvardiole

Ni Hari Kejn, ni Erling Haland, ni Dušan Vlahović, naslednik Serhija Kuna Aguera u Mančester Sitiju biće biser River Plejta Hulijan Alvarez! Valjda je to sudbina, da najboljeg igrača u istoriji Sitija odmeni sunarodnik, koji čak i načinom igre podseća na njega.

Dobro obaveštena argentinska sportska televizija TyC Sports stigla je prva do saznanja da će Mančester Siti ove zime aktivirati transfer bombu i dovesti supertalentovanog argentinskog napadača na Etihad. Samo, Alvarez neće zaigrati za Mančester Siti odmah, već će i narednih šest meseci provesti u River Plejtu kako bi se dalje razigravao i spremno dočekao naredno leto, posle čega će započeti svoje fudbalsko poglavlje na evropskom kontinentu. Isti izvor navodi da je popularni Aranja (u prevodu: Pauk) u najozbiljnijim planovima Pepa Gvardiole i da je zato izbor pao upravo na momka od 21 godine.

Izabrane vesti

Možda je po uzrastu mlad, ali igra kao mator. U dresu giganta iz Buenos Ajresa već je upisao bezmalo 100 nastupa, uz doprinos od 36 golova i čak 25 asistencija! Zbog toga je Siti posle pregovora sa Riverom ipak odlučio da aktivira otkupnu klauzulu i obezbedi potpis nove nade argentinskog fudbala. Koliko je Siti ozbiljan u svojim namerama pokazuje da će platiti obeštećenje od 24.000.000 evra, što je za četiri miliona više od granice otkupne klauzule, samo kako bi Riveru posle plaćenih taksi ostalo čisto gotovo 20.000.000 evropskih novčanica i osigurao se od konkurencije koja nije mala.

Subota, 18.30: (10,0) Sautempton (6,25) Mančester Siti (1,30)

Sredinom oktobra se pominjala Fjorentina, u novembru su se uključili Milan, Atalanta i Napoli, te Nica, a u decembru Real Madrid za koji je Alvarez nastupao kao klinac, igrao dobro, postizao golove i čak osvojio titulu! Razlog zašto tada nije ostao jeste pooštravanje pravila dovođenja dece mlađe od 13 godina. Zbog toga se posle avanture u Madridu vratio u rodni Kalčin na nagovor čuvenog argentinskog veziste i zvezde River Plejta Matijasa Almejde. Posle boravka u lokalnom klubu 2015. godine prelazi u Riverov podmladak da bi u januaru 2019. debitovao za prvi tim i započeo svoj karijerni uspon! Dosad je već osvojio Kopa Libertadores, Superkup Južne Amerike, domaće prvenstvo i kup, a sa selekcijom Albiselesta se nedavno okitio titulom kontinentalnog šampiona. Kako je igrao više i bolje, tako su se klubovi sa sve dubljim džepom interesovali više za njega.

Zanimljivo, Alvarez je pažnju Real Madrida kao dete privukao posle kratkog boravka u Boki Juniors, gde je takođe bio na probi. Odmah ga je Real povukao u svoje redove, ali tada nije bilo moguće da ispuni svoje snove.

Kako se navodi u argentinskim medijima, Siti je prvobitno pred River stavio dve ponude – da ga kupi odmah i onda pošalje na šestomesečno kaljenje u neku od svojih filijala u Evropi, ili da ga povuče iz Rivera tek u julu. Nijedna od prve dve ponude nisu premašivale 20.000.000 evra, ali kako je vreme prolazilo Siti više ništa nije želeo da prepusti slučaju već je pojačao iznos novca i odlučio da Riveru ostavi Alvareza kako ne bi gubio kontinuitet. Razlog je to što Siti i River žele da 21-godišnji ofanzivac bude u formi i obezbedi sigurno mesto na Mundijalu u Kataru.

Dugo se u Riveru većalo šta da rade po pitanju Alvareza. Tokom jutra je čak bio sastanak između Alvareza, zatim predsednika Horhea Brita, direktora Enca Frančeskolija i trenera Marsela Galjarda, kako bi se utvrdili poslednji detalji. Sada se spekuliše da je mladi napadač dogovorio ugovor na četiri i po godine, uz opciju automatskog produžetka na još godinu dana, uz sve lične uslove, platu i bonuse.

Galjardo će tako na Alvareza moći da računa tokom kompletne grupne faze Kopa Libertadores, a ako Siti bude odlučio možda ga zadrži i do kraja kalendarske 2022. To je malo verovatno, jer je Građanima potreban napadač, a teško je očekivati da će takvu investiciju ostaviti celih godinu dana u Buenos Ajresu.

Sada čekamo samo još da se transfer ozvaniči.



tagovi

Mančester SitiHulijan AlvarezZimski prelazni rok 2022River Plejt

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara