Književnost

Predstavljen prvi broj časopisa "Tradicija"

Predstavljen prvi broj časopisa "Tradicija"
Foto: Srna | Predstavljen prvi broj časopisa "Tradicija"

Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor predstavilo je danas prvi broj svog časopisa "Tradicija", u kojem je, najvećim dijelom, predstavljeno prvih pet godina postojanja i rada ovog udruženja.

Predsjednik Udruženja Željko Šormaz najavio je da će časopis ubuduće izlaziti redovno i da će to biti dinamika ili dva ili četiri puta godišnje.

"Ovo je novi iskorak odsjeka izdavačke djelatnosti našeg udruženja. U narednim brojevima naći će se spektar stručnih radova iz svih oblasti očuvanja tradicije i kulturne baštine", rekao je Šormaz na konferenciji za novinare.

Glavni i odgovorni urednik časopisa i predsjednik Skupštine Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor Vladimir Krčkovski rekao je da je ovo prvi takav list u Republici Srpskoj i da sastav savjeta i redakcija pokazuju snagu da se jedna ovakva korisna publikacija pravi.

"Naša namjera je da naš list ne bude samo naš, nego svih onih koji na našim prostorima rade na očuvanju tradicije, a u tom pogledu smatramo da smo svi jedna velika porodica i svako je dobrodošao", dodao je Krčkovski.

Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor ima pet odsjeka - istraživački, izdavački i odsjek za očuvanje tradicije nacionalnih manjina, škola tradicije i ansambl narodnih igara i pjesama, te broji preko 250 članova, od kojih je najviše djece uzrasta od tri do 15 godina.

U pripremi je skupština Udruženja na kojoj će doći do reorganizacije budući da su jesenas uvedeni novi sadržaji, poput škole standardnih i latinoameričkih plesova, da se Udruženju priključio Ženski kamerni hor "A vista" i da je neophodno osnivanje administrativno-tehničke službe, a u planu za ovu godinu je 50 javnih manifestacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije