Kristijan Šulc (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Kristijan Šulc (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Šabac prkosio Jadranu, a onda su se "pojavili" Anđelo Šetka i Luka Bukić

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.01.22. | 18:05

Splićani upisali peti trijumf na Jadranu i makar privremeno preuzeli drugu poziciju

Jadran iz Splita ne igra uvek dobro i lepo za oko u regionalnoj ligi, ali je za sada bez greške, i na dobrom je putu da se plasira na završni turnir. Možda i da napadne prvo mesto, koje bi Splitu garantovalo organizaciju Fajnal-fora. Trijumfom nad Šapcem u Beogradu na startu drugog kruga, Jadran se pozicionirao tik uz Novi Beograd, lidera Premijer lige - 14:8 (3:4, 3:1, 3:1, 5:2).

Pred svaki turnir regionalne lige novi problemi iskoče u Šapcu. Uoči prvog Anto Vasović zbog širenja virusa korona unutar svlačionice nije mogao da se osloni na nekolicinu prvotimaca, a na drugom je došlo do smene na klupi Šapčana. Pomoćnik Nemanja Ličanin preuzeo je ulogu šefa stručnog štaba. Udario je Šabac na splitski Jadran samo sa 11 igrača, za trojicu je bio kraći od Dalmatinaca.

Izabrane vesti

Uprkos silnim nedaćama, pružio je Šabac snažan otpor rivalu. Insistirali su Šapčani na spuštanju lopte za sidraša. Hranili su Ognjen Stojanović i Mihajlo Repanović centre, najviše Sava Ćetkovića, koji je bio centralna figura. Sve se vrtelo u igri Šapca oko crnogorskog centra. Do poluvremena je Ćetković rešio tri situacije sa linije od dva metra, pogađao je na dodavanja Stojanovića i Repanovića.

Splitski Jadran oformio je ekipu sposobnu da se domogne Fajnal-fora i napadne domaće i regionalni trofej, ali na Dorćolu mnogo toga nije funkcionisalo u igri Dalmatinaca. Pre svega šut sa distance. Ispromašivali su se u prvom poluvremenu Konstantin Harkov, Luka Bukić i Anđelo Šetka, ali je kompletan tim Jadrana u nastavku popravio utisak.

Do početka drugog dela igre Šapčani su imali vođstvo. Ognjen Stojanović je posle uvodnog ispucavanja počeo da trese mreže i uz Sava Ćetkovića održavao je Šapčanima glavu iznad vode. S druge strane Rino Burić bio je najraspoloženiji za igru, a kada su mu se priključili Jerko Marinić Kragić, Anđelo Šetka i najbolji strelac prvog turnira - Luka Bukić, srpski predstavnik je izgubio kontrolu nad utakmicom.

Radoslav Filipović, golman Šapčana, imao je izvanredne role. Zaustavio je brdo šuteva viđenih u mreži, osujetio je pokušaje sjajnih šutera Splićana, ali je u kontrama bio nemoćan. Baš kao i tokom prvog turnira, Šabac je odolevao protiv favorita u prvom poluvremenu, ali su kratka klupa i manjak opcija u napadu došli do izražaja u nastavku. Prodali su Splićani nekoliko sjajnih lobova, prednjačili su Šetka i Bukić, a u sam smiraj susreta je i Zvonimir Butić dao konkretan doprinos.

DRUGI TURNIR REGIONALNE LIGE:

Petak

Jadran Split - Šabac 14:8

Primorac - Budva 13:3

18.50: Crvena zvezda - Partizan

18.50: Solaris - Mladost

20.40: Mornar - Jug

20.40: Radnički - Novi Beograd



tagovi

Regionalna vaterpolo ligaVK Jadran SplitVK ŠabacOgnjen Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara