Pet jablana i jela u znak sećanja na braću Jovandić

Obeležavajući 80 godina od Novosadske racije, Grad Novi Sad danas je odao posebnu poštu braći Jovandić.
U znak sećanja, otkrivena je spomen-ploča na ulazu u objekat koji se nalazi na početku Bulevara kralja Petra I (Bulevar oslobođenja 30).

Takođe, "Gradsko zelenilo" posadilo je pet jablana i jednu jelu, kao sećanje na porodicu Jovandić. 

Stabla u čast braće Jovandić posađena su na površini ispred zgrade na Bulevaru kralja Petra I broj 23.
 
 
Petoricu braće Jovandić - Milorada (28), Savu (26), Paju (24), Živka (20) i Boru (15) ubile su nacističke snage u dvorištu njihove kuće u nekadašnjoj Rumenačkoj ulici.
  • strašno

    22.01.2022 19:46
    Na ovom portalu je bio prilog 2020. godine o toj vrbi. Znači posečena je pre godinu i nešto, od strane investitora kojem su dozvolu za to dali ovi isti koji na Limanu žele da dignu spomenik zločincima. Baš lepo. Ima li neko informaciju kada je tačno posečena vrba i ko je potpisao dozvolu za to. Red bi bio da bude upisano u istoriju ko je i kada to počinio.

    https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/232758/FOTO-VIDEO-Usamljena-vrba-ostala-jedino-spomen-obelezje-na-ubijenu-bracu-Jovandic-i-njihovu-majku.html
  • - J -

    22.01.2022 13:59
    @stop EUfemizmima
    Pa upravo je tako i ove "mađare" bilo baš briga kao i Vas. Koliko mora čovek biti jadan i plitak pa da to ne razume?! Shvatate da u ovoj priči su ti "mađari" isti kao i Vi? Kako ne shvatate da to "baš me briga" ubija i čini strašne stvari?
  • Nikola

    22.01.2022 12:59
    Lepo je što se grad potrudio da se ovaj zločin ne zaboravi.
    Jedna tehnička zamerka su ti jablani. Jablan brzo raste i vrlo su visoki, a kao takvi vrlo nestabilni kada udari nevreme i jak vetar. Sadnja jablana blizu stambenih ili bilo kakvih objekada nije pametno, pošto za 20-30 godina postoji velika šansa da neki od njih padne i ošteti obližnje objekte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti