Korona otkazuje izvođenje predstava u NP Užice 1Narodno pozorište Užice/Foto: Nenad Kovačević

Zbog bolesti glumaca i drugih zaposlenih, koji su inficirani virusom korona, otkazuju se izvođenja predstava u Narodnom pozorištu Užice.

Kako se epidemijske prilike u gradu dnevno pogoršavaju, nije moguće precizno odrediti datume za prikazivanje komada tog ansambla.

Uprava tog teatra je otkazala izvođenje predstave „Narodni poslanik“ (Branislav Nušić/Slavenko Saletović), koja je trebalo da bude na programu 25.januara.

Novi termin za izvođenje biće naknadno određen, a kako je za Danas rekao Nemanja Ranković, umetnički direktor NP Užice, stanje se menja svakodnevno, pa su neophodne dnevne izmene repertoara.

„Usled povećanog broja obolelih i inficiranih korona virusom u našem pozorištu, repertoar za januar trpi izmene na dnevnom nivou. Pokušavamo da održimo repertoar, ali to je vrlo teško u sadašnjim uslovima, jer su među inficiranima i glumci i zaposleni u tehničkom sektoru. Rad pozorišta je veoma otežan, a dnevna neizvesnost oko izvođenja predstava je postala nepodnoljšiva“, kazao je za Danas Ranković.

Osim te užičke predstave, otkazano je gostovanje komada „U agoniji“ (Miroslav Krelža/Ana Đorđević), u produkciji Beo Art-a, koja je trebalo da se prikaže 28. januara.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari