Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 21. 1. 2022.

| Sport

Fudbaleri Radničkog i Radnika otputovali na pripreme u Antaliju

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Radnički Radnik
Obe ekipe u Antaliji; foto: Vanja Keser

Nastavak priprema za prolećni deo sezone u Superligi Srbije, fudbaleri niškog Radničkog i surduličkog Radnika obaviće u poznatom turskom letovalištu Antalija. Tim iz Niša će u Turskoj ostati do 6. februara i odigraće 6 kontrolnih mečeva, dok će ekipa iz Surdulice odigrati 4 pripremne utakmice.

Radnički je pripreme počeo 10. januara, fudbaleri su 10 dana radili u Nišu, a 15. januara im se priključio šef stručnog štaba Radoslav Batak, koji je propustio start priprema jer je bio pozitivan na kovid. Batak je zadovoljan urađenim u Nišu, a od rada u Antaliji očekuje mnogo.

Tih prvih 10 dana su veoma teški na svim pripremama. Radi se na sticanju snage, a mogu da kažem da su moji saradnici odradili dobar posao. Kada sam došao, počeli smo da radimo i sa loptom, mada smo imali puno problema zbog loših vremenskih prilika. Sada idemo u Antaliju, gde ćemo imati sjajne uslove za rad. Sledi nam najvažniji deo pripremnog perioda, tokom kojeg treba da napravimo igru i sistem za prolećni deo sezone. Neće se to mnogo menjati od onog što smo igrali do sada, samo ćemo se truditi da poboljšamo i usavršimo određene segmente - rekao je Batak.

Tokom boravka u Antaliji niški tim će odigrati 6 kontrolnih utakmica. Prva je zakazana za 23. januar, a rival je poljski tim Pjast Glivice. Potom slede dueli sa slovačkim Ružemberokom 26. januara, bugarskim Spartakom iz Varne 29. januara, ruskim Himkijem 1. februara i ruskim Torpedom iz Moskve 4. februara. Generalna proba će biti 5. februara protiv kazahstanskog Kairata, učesnika grupne faze ovosezonske UEFA Lige Konferencija.

U Nišu su ostali Vujadinović koji će naknadno doći u Antaliju, Nagasava koji se povredio na treningu, kao i napadač Škrbić koga očekuje operacija zbog povrede. Dosadašnja pojačanja dobiće priliku na pripremama da se nametnu Bataku. batak, radnicki, foto lj jv Batak najavljuje nova pojačanja; foto: JV / Ljubica Jocić

Veoma sam zadovoljan što nas je pojačao Mesarović, on je odličan igrač, trenirao sam ga u Vojvodini i dao mu šansu da igra i međunarodne utakmice. Ukoliko bude na potrebnom nivou, on će praviti razliku na terenu u našu korist. Bogdanović je dobar štoper, dugo smo ga pratili i smatram da će biti prava zamena za Stevanovića. Dujmović je izuzetno talentovan golman i biće prava konkurencija Kahrimanu, a Sagitov dobiti šansu da se nametne u Turskoj - rekao je trener Nišlija.

Batak najavljuje da će se do kraja prelaznog roka ekipa dodatno pojačati.

Put Antalije krenuli su Damir Kahriman, Filip Dujmović, Dimitrije Stevanović, Bazil Jamkam, Aleksandar Kovačević, Ognjen Bjeličić, Milan Savić, Lazar Arsić, Rioeji Mićibući, Aleksandar Mesarović, Aleksandar Pejović, Filip Kasalica, Jevgen Pavlov, Branislav Tomić, Stefan Ilić, Nikola Stanković, Petar Ćirković, Artur Sagitov, Aleksandar Bogdanović, Nikola Aksentijević, Ilija Spasić, Aleksa Dušanić, Stefan Mitrović, Jovan Štavljanin i Nikola Jovanović.


Fudbaleri Radnika u Turskoj će imati 4 pripremna meča

Za istu destinaciju odlučila se i uprava Radnika, a tim će u Antaliji odigrati 4 pripremna meča. Prvi deo priprema Radnik je odradio u Surdulici na terenu sa veštačkom podlogom i stručni stab je zadovoljan učinjenim i sveukupnom realizacijom tog perioda. radnik Posle veštačke trave pravac Antalija; foto: FK Radnik

Od prvog dana priprema trudili smo se da napravimo što ozbiljniju bazu do odlaska u Tursku. Verujem da smo uspeli, da je iza nas dobar, posvećen i naporan rad i da prvi deo priprema možemo da ocenimo kao uspešan. Ono što je najbitnije, nismo imali ni najmanji problem. U Turskoj nastavljamo sa žestokim radom, koji ćemo da oplemenimo odigravanjem isto tako jakih utakmica, a u cilju što bolje pripreme za okršaje koji nam u prvenstvu predstoje - rekao je trener Đorđević.

Sa pripremnim mečevima kreće se 24. januara kada je na programu meč protiv ruske ekipe Krila Sovjetov, a 3 dana kasnije protivnik je Bruk-bet Termalica. Za prvi dan februara zakazana je utakmica sa ekipom Kolos Kovalinka, a poslednja će biti sa bugarskim timom Arda Kardzali 4. februara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: