FOTO, VIDEO: Oslikan veliki mural posvećen Ratku Mladiću na Novom naselju

Mural posvećen komandantu Vojske Republike Srpske i osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću oslikan je u Ulici Mileve Marić, na Novom naselju.
FOTO, VIDEO: Oslikan veliki mural posvećen Ratku Mladiću na Novom naselju
Foto: 021.rs

Veliki mural oslikan je na stambenoj zgradi na kraju ulice. Na muralu je ispisano i "Nek je tvojoj majci hvala", kao i naziv kvarta u kom je oslikan - Šarengrad.

Kako su javili građani koji su se obratili redakciji 021.rs, mural je oslikan pre nekoliko dana. Oslikao ga je "srb 1389", koji je autor još nekoliko sličnih murala u Novom Sadu.

Dodato je i obeležje "SK88", što je skraćenica kojom se prepoznaju Srpski kojoti, navijači Fudbalskog kluba Mladost, koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije.
 
 
Pojava murala posvećenog Ratku Mladiću ne predstavlja iznenađenje, s obzirom na to da su i u prethodnom periodu bili oslikavana slična dela na fasadama. Pažnju javnosti privukao je i mural Ratku Mladiću na stadionu Fruškogorca iz Sremske Kamenice, koji je u nekoliko navrata umrljan farbom. 
 
 
Građani su se požalili da lokalne vlasti ne reaguju na njihove prijave, pa tako, na primer, nalepnica "Bulevar Ratka Mladića" i dalje prekriva tablu s imenom Bulevara cara Lazara, iako se građanin požalio našoj redakciji početkom decembra, navodeći da niko od nadležnih nije želeo da reaguje.
 
 
Murali Ratka Mladića bili su u centru pažnje javnosti početkom novembra, kada je došlo do protesta u Beogradu, jer su aktivisti tražili da jedan mural bude prekrečen. Tada je došlo i do privođenja aktivistkinje Aide Ćorović, koja je mural gađala jajima. Osim aktivistima, na drugoj strani su se okupili simpatizeri komandanta VRS i osuđenog ratnog zločinca, a čitav skup je obezbeđivala policija.
 
Konstantno prekrečivanje i ponovno obnavljanje ovog murala u Beogradu i dalje traje. 

Komentari 217

  • MilicA

    25.01.2022 22:53
    Murali
    Jadan je narod koji oslikava murale koljačima i ubicama, dok uništava murale prosvetiteljima i intelektualcima.
  • Raša

    25.01.2022 14:25
    "Heroj"
    Kakav je "heroj" R.Mladić: držao logore kao Hitler, streljjao zarobljene civile i vojnike, zakopavao ih, pa ih otkopavao, pa zatrpavao na drugim mestima da bi prikrio zločine, a onda se godinama skrivao u mišjim rupama. Koju je to on bitku dobio, sem što je "osvojio" enklave Srebrenicu i Goražde.
  • Браво

    25.01.2022 12:51
    Ироник
    Браво Ироник, ја био у војсци, био у резерви током бомбардовања, ја, мој отац и брат заједно.
    А ови тзв. патриоте нигде им ни трага........војска опет зове старе војнике, јер нико од попут ових џабалебароша неће да се пријави у војску и зато позивају стари кадар који је сломљен од 90-тих

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti