Nik Kirjos (©Reuters)
Nik Kirjos (©Reuters)

Šoutajm Kirjosa i Kokinakisa u Melburnu: Najbolji dubl sveta poslat kući, Hrvati pali u dva seta

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.01.22. | 10:49

Prvi nosioci Nikola Mektić i Mate Pavić eliminisani u drugom kolu Australijan opena

Izgubio ili pobedio Nik Kirjos je uvek u centru pažnje. Skandal majstor u fokusu je ovih dana na Australijan openu. Uostalom kao i na svakom grend slemu. Uvek protiv svih, sada protiv “svojih”. Zamerio se Australijancima, izviždan je, ispao je u singlu… Izbacio ga je Danil Medvedev. Ništa ga nije uzdrmalo, niti potreslo.

Okrenuo se dublu sa Tanasijem Kokinakisom, a australijski par priredio je senzaciju na Australijan openu. Nik Kirjos i Tanasi Kokinakis dobili su specijalnu pozivnicu za učešće na prvom grend slemu sezone i poslali su kući prve favorite, najbolji dubl današnjice. Očitali su lekciju Nikoli Mektiću i Matu Paviću – 2:0 (7:6, 6:3).

Izabrane vesti

Prvi dubl sveta došao je u Melburn da ispravi prošlogodišnju grešku, premaši polufinale i podigne novi grend slem trofej, ali olimpijski šampioni zaustavljeni su već na drugom koraku. Splitsko-zagrebačka kombinacija nije uzela ni set Australijancima, koji su igrali kao u transu. Kombinovano su Kokinakis i Kirjos imali čak 17 asova, dobili su 88 odsto poena na prvi servis…

Slomili su Australijanci protivnike u prvom setu tek u taj-brejku. Nikola Mektić i Mate Pavić su ispustili servis odmah na startu meča, ali im je australijska kombinacija na poklon odgovorila duplim darivanjem. U kratkom intervalu su Kirjos i Kokinakis prepuštali servis rivalu, ali su ipak uspeli set da uvedu u 13.i gem.

Bolje su se snašli u taj-brejku, imali su sijaset set-lopti – iskoristili su tek četvrtu i dobili malu bitku sa 10:8. Drugi set bio je dijametralno suprotan od prvog. Počeli su Australijanci da veruju da mogu do trijumfa, dok najbolji dubl sveta nije ličio na sebe. Nesigurni su bili Pavić i Mektić, dopuštali su gotovo u svakom gemu da ih pritisnu… Visio je brejk u vazduhu.

Mogli su loši momak “belog sporta” i Kokinakis do brejka u četvrtom gemu, prvu šansu prokockali su, ali ne i drugu. U šestom gemu bili su prisebniji. Iskoristili su treću brejk loptu, i bez trzavica priveli meč kraju.

Kako je Nik Kirjos igrao dubl protiv hrvatske kombinacije, mogao bi Novak Đoković i da razmisli o predlogu Australijanca da u budućnosti čine tandem. Možda već dogodine na Australijan openu ili nekom drugom turniru… Bio bi to dubl o kome bi se pričao, ma kakve rezultate postizali.

AUSTRALIJAN OPEN – 2. KOLO (DUBLOVI)

Kirjos/Kokinakis (Australija) – Mektić/Pavić (Hrvatska) – 2:0 (7:6, 6:3)


tagovi

Nik KirjosTanasi KokinakisMate PavićNikola MektićAustralijan open 2015Australijan open 2022ATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara