KOD DAMA BEZ IZNENAĐENJA: Pobede Krejčikove, Azarenke, Sakari i Badose za osminu finala AO
Foto: EPA/DEAN LEWINS, EPA/DAVE HUNT, EPA/JASON O'BRIEN

GREND SLEM U MELBURNU

KOD DAMA BEZ IZNENAĐENJA: Pobede Krejčikove, Azarenke, Sakari i Badose za osminu finala AO

Tenis -

Šampionka Rolan Garosa, češka teniserka Barbora Krejčikova plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedila Estonku Jelenu Ostapenko sa 2:6, 6:4, 6:4.

Krejčikova nije uspevala da pronadje svoj ritam do polovine drugog seta, zaostajala je sa 6:4, 3:1, ali je potom zaigrala mnogo bolje i stigla do pobede posle dva sata i deset minuta igre.

"Zaista sam ponosna na način na koji sam uspela da izdržim iako sam gubila. Meč je bio zaista težak i srećna sam što sam uspela da pronadjem način kako da iskoristim svoje šanse i na kraju dobijem", rekla je Čehinja, koja se prvi put plasirala u četvrto kolo Australijan opena.

Barbora Krejcikova
foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Ona će u narednom kolu igrati protiv dvostruke šampionke Australijan opena, Beloruskinje Viktorije Azarenke koja je slavila protiv Ukrajinke Eline Svitoline sa ubedljivih 6:0, 6:2 posle samo 67 minuta igre.

Azarenka, koja se plasirala u četvrto kolo prvi put od 2016, upisala je 17 vinera, uz samo devet neiznudjenih grešaka, i nije je suočila niti sa jednom brejk loptom.

Viktorija Azarenka
foto: Profimedia

Plasman u osminu finala obezbedila je i Grkinja Marija Sakari koja je pobedila Ruskinju Veroniku Kudermetovu sa 6:4, 6:1 i u narednom kolu igraće protiv Amerikanke Džesike Pegule koja je bila bolja od Nurije Parisas Dijas iz Španije sa 7:6(3), 6:2.

Marija Sakari
foto: Profimedia

Šesta teniserka sveta, Paula Badosa iz Španije je pobedila ukrajinsku teniserku Martu Kostjuk sa 6:2, 5:7, 6:4, a protivnica u osmini finala biće joj Amerikanka Medison Kiz koja je posle preokreta slavila protiv Kineskinje Čen Vang sa 4:6, 6:3, 7:6(2).

Paula Badosa
foto: Profimedia

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track