Napadač Amerike Kali Adrijan Ramos (Foto: Reuters)
Napadač Amerike Kali Adrijan Ramos (Foto: Reuters)

Zakotrljala se lopta u Kolumbiji: Remi na otvaranju, Amerika krenula trijumfalno (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.01.22. | 04:56

Kolumbija, Apertura: Agvilas i Bukaramanga podelili bodove, Envigado savladal u Kaliju

Počela je i kolumbijska Apertura, mesec dana nakon okončanja Klausure. Lopta nije dugo mirovala u elitnom rangu, a čast da otvore novi ciklus imali su fudbaleri Agvilasa i Bukaramange. Premijerni meč okončan je bez pobednika, čini se pravedno (1:1). Golovi su pali na startu i u samoj završnici, kada su gosti iščupali bod.

Oba pogotka postignuta su posle prekida. Domaćin je krenuo silovito i već u sedmom minutu poveo posle kornera. Posle centaršuta Maruga iz ugla, Sebastijan Rodrigez je pobegao rivalu i glavom smestio loptu u mrežu rivala.

Izabrane vesti

Bukaramanga je pokušavala da uzvrati, ali su napadi gostiju do kraja prvog poluvremena uglavnom bili jalovi. To potvrđuje i podatak da su uputili šest udaraca, ali nijedan u okvir protivničkog gola.

Po povratku sa pauze su fudbaleri Agvilasa ponovo bili konkretniji, ali nisu uspevali da dođu do traženog gola kojim bi slomili otpor rivala. Bukaramanga se branila dobro i strpljivo čekala šansu da naudi protivniku. Dočekala ju je u 82. minutu. Dobar centaršut Šermana Kardenjasa iz slobodnog udarca, poslao je loptu sa desne strane na dalju stativu, gde je Johan Kabaljero umakao čuvaru i glavom postavio konačan rezultat.

Odmah nakon duela u Rionegru, na teren su kročili fudbaleri Amerike Kali i Envigada. Domaćin je bio dominantan, mada su brojne propuštene šanse mogle da ga koštaju trijumfa, ali je ipak uspeo na najbolji način da otvori sezonu. Golom talentovanog Emersona Batalje srušio je rivala i došao do tri boda - 1:0.

Upravo je 20-godišnji krilni fudbaler bio centralna figura utakmice. Sjajno se kretao, pravi velike probleme protivniku po boku, stvaro prilike saigračima i na kraju postigao pobedonosni gol.

Amerika je na kraj imala dvostruko više pokušaja od gostiju, čak sedam puta je šutirala u okvir, ali se posebno obrukao iskusni Adrijan Ramos. Bivši napadač Borusije Dortmund je promašio sijaset dobrih prilika, imao je i 85. minutu veliku šansu da otkloni sve dileme posle sjajne asistencije Deinera Kinjonesa, da bi se na kraju zbog njegovog neshvatljivog promašaja za glavu uhvatio i trener Huan Karlos Osorio.

Gol odluke pao je u 38. minutu. Amerika je akciju otpočela duboko na svojoj polovini, Kinjones je povukao i prosto proleteo po desnoj strani. Dodao je potom loptu do iskusnog Ramosa, koji je izbegao ofsajd zamku i potom sa golom spojio mladog Batalju.

Envigado je retko pretio, sredinom drugog poluvreme se stekao utisak i da su se gostujući igrači pomirili sa porazom. Tek u finišu su pokušali da iskoriste višak prostora koji im je domaćin ostavljao u želju da reši pitanje pobednika, ali nisu gosti bili dovoljno koncentrisani, a ni kvalitetni u završnici, te su morali da potpišu kapitulaciju.

KOLUMBIJA 1 (APERTURA) – 1. KOLO

Četvrtak

Agvilas - Bukaramanga 1:1 (1:0)

/Rodirgez 7 - Kabaljero 82/

Petak

Amerika Kali - Envigado 1:0 (1:0)

/Batalja 38/

23.55: (2,15) Santa Fe (3,05) La Ekvidad (3,90)

Subota

02.05: (4,20) Deportivo Pasto (3,40) Miljonarios (1,92)

22.05: (5,70) Kortulua (3,70) Atletiko Nasional (1,65)

Nedelja

00.10: (1,80) Onse Kaldas (3,40) Union Magdalena (5,00)

02.15: (1,45) Junior (4,20) Patriotas (8,00)

22.05: (3,05) Independijente Medaljin (2,95) Tolima (2,55)

Ponedeljak

00.10: (3,10) Jaguares de Kordoba (3,10) Deportivo Kali (2,45)

02.15: (2,15) Petrolera (3,25) Pereira (3,60)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kolumbija 1AperturaAmerika KaliEnvigadoAtletiko BukaramangaAdrijan RamosHuan Karlos Osorio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara