Roma zainteresovana za Tangija Ndombelea (Foto: Reuters)
Roma zainteresovana za Tangija Ndombelea (Foto: Reuters)

Murinjo odbio Everton, u Rim mu stiže stari poznanik: Vučica sprema trampu sa Totenhemom

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.01.22. | 01:06

Portugalac istakao da ostaje na Olimpiku, dok njegov sportski direktor planira da zameni Žordana Veretua i Tangija Ndombelea

Spekulisalo se ovih dana da je Žoze Murinjo visoko na listi želja Evertona, koji se rastao sa Rafom Benitezom i uveliko traži novog trenera. Portugalac ipak nema nameru da napušta Romu, za koju je ugovorom vezan do leta 2024. godine. To je i potvrdio posle pobede nad Lečeom u osmini finala Kupa Italije, a u večeri trijumfa pojavile su se i informacije o novom mogućem transferu tima sa Olimpika. Kako prenosi Đanluka Di Marcio, sportski direktor Vučice Tijago Pinto je opipao puls Totenhema po pitanju trampe za Tangija Ndombelea. Pevcima je navodno spreman da ponudi Žordana Veretua.

Roma je trijumfom nad drugoligašem (3:1) obezbedila megdan sa Interom u četvrtfinalu kupa, a na konferenciji za medije govorilo se i o sudbini portugalskog stručnjaka u Večnom gradu - zbog ponude sa Gudisona. Murinjo je bio jasan.

Izabrane vesti

"Trenutno ne bih posao u Romi menjao za drugi. Dao sam reč klubu na tri godine i osećam da je ovo moj projekat", ističe Portugalac.

Dakle, do povratka trostrukog osvajača Premijer lige u engleski fudbal neće doći - makar ne ove zime. Ne beleži gospodin Posebni blistave rezultate sa Romom, ali ima vremena da popravi stvari. Vučica je sedma u Seriji A, dok je izborila plasmana među osam najboljih u Kupu i igraće osminu finala Lige konferencije. Napominjao je Murinjo da su mu pojačanja potrebna i ove zime je već dobio dva - veziste Serža Oliveiru (Porto) i Ejnslija Mejtland Najlsa (Arsenal). Izgleda da još nije zadovoljan, pa njegov zemljak Pinto sprema nove promene.

Navodno je ideja da se konkurencija u sredini dodatno pojača dolaskom Ndombelea, koji je na marginama u Totenhemu. Interesantno je da tokom mandata na severu Londona Portugalac nije imao preterano dobar odnos sa francuskim reprezentativcem. Bivši igrač Liona je imao problema sa fizičkom spremom, što je dovelo do povreda, a Murinjo mu je bez problema stavljao do znanja da nije zadovoljan njegovim zalaganjem. Čak ga je i javno kritikovao, u jednom trenutku je 25-godišnji fudbaler hteo i da napusti klub, ali se predomislio i činilo se da je doneo pravu odluku. Popravio je odnos sa Murinjom, izrastao u jako bitnu kariku Sparsa, ali je onda Portugalac iznenadno smenjen nedelju dana uoči finala Liga kupa.

Dolaskom Nuna Espirita Santa na klupu Pevaca, Ndombele se našao u drugom planu. Igrao je na kašičicu, a onda je dočekao i četvrtog trenera u engleskoj prestonici. Antonio Konte je uspeo da podigne ekipu, značajno popravi rezultate, ali je u startu bilo jasno da Francuz nije u njegovim zamislima. Tako Totenhem pokušava da ga se reši, a interesovanje je prvi pokazao Pari Sen Žermen. Sveci su bili spremni da ponude Leandra Paredesa za njegove usluge, ali se Argentincu na kraju nije dopala ideja da karijeru nastavi u društvu zemljaka Kristijana Romera i Đovanlija Lo Selsa.

Žordan Veretu (Foto: Reuters)Žordan Veretu (Foto: Reuters)

Sada se Roma umešala, a navodno je za Ndomebela spremna da ponudi Žordana Veretua. To je donekle i iznenađujuće, s ozbirom da je bivši igrač Aston Vile i Fjorentine imao važnu ulogu kod Murinja u dosadašnjem toku sezone. Upisao je 27 nastupa u svim takmičenjima i postigao četiri gola uz osam asistencija. Ako se ipak gleda dalje od tekuće sezone, jasno je da Ndombele ima veći potencijal. Pitanje je ipak koliko je u ovom trenutku, kada je potpuno van forme, pravo rešenje za tim sa Olimpika?

Kako bilo, Di Marcio naglašava da ponuda nije poslata, već da su italijanski i engleski klub samo razmenili informacije. Interesovanje postoji, videćemo da li će se stvoriti uslovi da preraste u nešto više.


tagovi

Žoze MurinjoŽordan VeretuTangi NdombeleZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Totenhem
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara