Dosta je bilo: Falsifikovano 600.000 glasova za promenu Ustava, referendum nije prošao

Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da je vlast Srpske napredne stranke (SNS) "falsifikovala" 600.000 glasova "da" na referendumu o promeni Ustava Srbije.
Dosta je bilo: Falsifikovano 600.000 glasova za promenu Ustava, referendum nije prošao
Foto: FoNet
Republička izborna komisija (RIK) saopštila je ranije da je za ponuđen odgovor "da" na referendumsko pitanje izjasnilo se 1.170.406 glasača, a za "ne" glasalo 769.481 građanin.

Na konferenciji za novinare u centrali DJB, Radulović je rekao da se kada se oduzme 600.000 "falisifikovanih" glasova dobije rezultat da promena Ustava Srbije nije prošla.

 
 
Radulović je kazao, pozivajući se na analizu zapisnika svih 8.150 biračkih mesta u Srbiji koju je sproveo DJB, da je na 3.932 njih utvrđeno falsifikovanje glasova i da je to dovoljni pravni osnov za "obaranje" referenduma.
 
Naveo je da je utvrđeno da je u nedelju "masovno falisfikovanje" glasova izvedeno između 18 i 20 sati, nakon što su u SNS stigle nepovoljne izlazne ankete.
 
Potpredsednik DJB Vojin Biljić izjavio je da je taj pokret podneo krivičnu prijavu Republičkom javnom tužilaštvu (RJT) protiv nepoznatih lica, članova biračkih odobra zbog navodnog falsifikovanja glasova, a RIK-u prigovor za 3.932 "sporna" biračka mesta.
 
"Smatram da ovako nešto ne sme da prođe tek tako. Nakon podnošenja prijave i prigovora, RJT i RIK ne mogu da se izvuku i prebace odgovornost na nekog drugog", ocenio je on.
  • Nemanja

    21.01.2022 11:20
    Pa naravno da su falsifikovali, ne može zemlja sa jedva 6 i po miliona stanovnika da ima 6 miliona i 700 hiljada glasača. Ali kad bi obračunali tačno ne samo da bi izgubili izbore, nego bi ogolili i koliko se država istopila za vreme njihove vladavine.
  • agatoni

    21.01.2022 08:47
    auh
    pa ovi iz opozicije stvarno su izgoreli po glavi ...misle da će narod da glasa za dokazane diletante , kojima je njihov džep sva politika , koji su tužni što kasa nikad punija , a oni ništa od toga nemaju ...eto gledao sam Boškića na insajderu , čovek izložio svoju politiku . Vratiće 1000 vojnika na Kosovo , ukinuti Briselski sporazum , zabraniti parade ponosa ... (ima čovek neku politiku znamo šta smera ) . ovi drugi , samo ua Vučko , mi tugujemo nismo na vlasti već 9 godina , politika je- lustracija , proterivanje , konkretno ništa ! e sad u balonu društvenih mreža , grupa istomišljenika , misle mi smo jaki ! plakaćete posle izbora i to jako kad shvatite da hejtera ,zgubidana ima mnogo manje nego ste mislili ... živela Srbija !
  • ја

    21.01.2022 08:19
    управпо пао са Марса
    Извините, само једно питање. А јел се све ово догађа у Србији?
    Тога на мом Марсу верујте ми нема.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija