Nikola Lukić (©Starsport)
Nikola Lukić (©Starsport)

Silovit start šampiona! Radnički deklasirao Budvu i poslao poruku Novom Beogradu

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.01.22. | 19:52

Kragujevčani ubedljivi uoči modernog srpskog derbija

Rapsodija kragujevačkog Radničkog na crnogorskom primorju. U velikom stilu je šampion Srbije i Jadrana zaključio 2021. godinu – osvojio je kup i objedinio domaće trofeje, a u velikom stilu nastavio je da maršira i u novoj godini. Barem kada je reč o regionalnom vaterpolo takmičenju… Kragujevčani su posle poraza u Pireju od Olimpijakosa demonstrirali silu na Jadranu. Na startu drugog turnira pregazili su Budvu – 17:4 (0:6, 0:3, 0:4, 4:4).

Pre samo dva dana Nikola Lukić učestvovao je u trijumfu vaterpolo reprezentacije Srbije nad Italijom u Šapcu, u okviru Svetske lige. Imao je puno poverenje selektora Dejana Savića. Opravdano. Jer izvanredno igra ove sezone. A u kakvog igrača izrasta uverili su se i vaterpolisti Budve. Strašnom partijom Nikola Lukić trasirao je Radničkom put do pobede. Postigao je šest golova – imao je samo jedan promašaj – i pogurao je aktuelnog šampiona ka Fajnal-foru.

Izabrane vesti

Izabranici Uroša Stevanovića opravdali su epitet favorita i ostali su neporaženi i posle šest kola. Kragujevčani su jedan od tri tima na Jadranu koji ne zna za poraz, a uz regionalnog prvaka takvim učinkom mogu da se podiče još samo splitski Jadran i Novi Beograd, koji za razliku od Kragujevčana i Dalmatinaca imaju savršen učinak.

Radnički je već u prvoj četvrtini prebrinuo sve brige, ako ih je uopšte i bilo. Šumadinci su napunili mrežu Budve do vrha. Nisu imali milosti prema organizatoru drugog turnira Jadranske lige i njihovom domaćinu. Pucali su Kragujevčani iz svih oružja, a uz Nikolu Lukića prednjačili su reprezentativci Luka Pljevančić, koji je postigao tri gola, odnosno Marko Radulović i Nebojša Toholj sa dva.

Budva sve do četvrtog vartala, kada je Radnički spustio gard, nije postigla gol. Lazar Dobožanov sakupio je 10 odbrana, dobro se razgibao pred duel sa Novim Beogradom – na programu sutra u 20.40 – a tri odbrane sakupio je i Stefan Todorovski.

BUDVA - RADNIČKI 4:17

/0:6, 0:3, 0:4, 4:4/

Budva

Bazen: „Dragan Trifunović“

Sudije: Blašković i Radičević (Dubrovnik)

BUDVA: Mandić, Ćetković 1. Žardan 1, Kovačević, Kljajić, Ivanović 1, Vukićević, Hudiček 1. Latinović, Jablan, Dragović, Kosić, Kolesko, Golubović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković, Ćuk, Krug 1, Ukropina 1, Pljevančić 3, Toholj 2, Miličić, Lukić 6, Panić 1, Todorovski, Radulović 2.

DRUGI TURNIR REGIONALNE LIGE

Petak

Jadran HN - Solaris 12:11

Budva - Radnički 4:17

Mladost - Primorac 10:10



tagovi

VK RadničkiVK BudvaRegionalna vaterpolo ligaNikola Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara