Читај ми!

Nastavljeno EP u rukometu - Crna Gora šokirala Hrvatsku, pobede favorita

Rukometaši Crne Gore napravili su veliko iznenađenje na Evropskom rukometnom prvenstvu, pošto su u prvom meču druge faze u Budimpešti savladali Hrvatsku 32:26 (15:9).

Druga faza Evropskog prvenstva u rukometu počela je iznenađenjem - Crna Gora je savladala Hrvatsku 32:26 i praktično sprečila "kauboje" da se domognu polufinala takmičenja.

"Lavovi" su u Budimpešti odigrali odličan meč, i ofanzivno i defanzivno, pa su ostvarili veliki trijumf protiv favorizovanog rivala.

Crna Gora je dobila prvo poluvreme 15:9, zahvaljujući raznovrsnom napadu i odličnoj odbrani, koju je vodio golman Simić.

U nastavku su Hrvati, predvođeni Cindrićem, pokušali da se vrate u meč i nekako dođu do preokreta, ali je Crna Gora održala prednost i zabeležila treći trijumf na šampionatu.

Prethodno su "lavovi" savladali Severnu Makedoniju i Sloveniju, a pobedom u drugoj fazi takmičenja ostavili su kakve-takve šanse da se domognu polufinala.

Branko i Miloš Vujović postigli su po sedam golova za Crnu Goru, dok je Nebojša Simić imao 15 odbrana.

Kod Hrvatske, Ivan Čupić upisao je šest, a Luka Cindrić pet pogodaka. 

Naredni meč u drugoj fazi takmičenja Crna Gora igra u subotu protiv Holandije, dok se Hrvatska sastaje sa Danskom.

U okviru iste, novoformirane Grupe 1, Francuska je ubedljivo savladala Holandiju 34:24, dok je u poslednjem meču Danska bila bolja od Islanda 28:24.

U okviru Grupe 2, Švedska je bila bolja od Rusije 29:23, dok je istim rezultatom Španija savladala Nemačku. U poslednjem meč Norveška je deklasirala Poljsku 42:31.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво