Novi Pazar: Roditelji djecu vode u vrtić neasfaltiranim putem kroz blato i snijeg

0
500

Roditelji Novog Pazara koji žive u naseljima u okolini Šestova dugo su čekali na vrtić „Čarolija“ koji je najavljivan godinama unazad. Kada su ga konačno dočekali nastao je novi problem, a to je neasfaltirani deo puta koji je prošle nedelje bio pun blata i snega, a kroz koje su morali da se probijaju roditelji sa decom da bi stigli do objekta.

Roditelji koji su tokom prošle nedelje dovodili svoju decu u vrtić žalili su i upravi vrtića da je nemoguće do njega doći te su svoju decu ostavili kod kuće.

-Koji god auto da ste imali ne biste mogli da stignete do vrtića tim delom puta. Bili smo prinuđeni da se parkiramo i decu vodimo peške, mada je i to bilo strašno zbog blata i snega. Jedna majka se zaglavila autom i više ljudi je pokušavalo da je „izvuče“, da li su uspeli ne znam, jer sam žurila. Sve do petka je bilo tako, kada su posuli pepeo po putu i na taj način obezbedili prolaz do ulaza – kaže za Danas jedna od majki koja je želela da ostane anonimna, a čije ime je poznato redakciji.

Drga, koja takođe nije želela da joj pominjemo ime, objašnjava da ona svoje dete džipom dovozi u vrtić, ali da je to jedva uspevala prošle nedelje, iako je vozilo predviđeno za planinski teren.

– Gledali smo roditelje koji su ostavljali svoja vozila i decu po onom blatu nosili. Jedan stariji čovek, pretpostavljam deda deteta, je dva dečaka nosio u naručju – rekla je još jedna nezadovoljna majka.

Sa druge strane, Albina Džanković, rukovodilac radne jedinice vrtića „Čarolija“, kaže za Danas da zbog „kratkog vremenskog perioda prelaska dece iz objekta „Naše dete“ u „Čaroliju“ jedan deo puta je neasfaltiran, a da su vremenski uslovi dotatno otežali odvijanje saobraćaja na ovoj deonici puta“.

– Zato i postoji nezadovoljstvo roditelja. A zbog zimskog raspusta i novogodišnjih praznika, kao i godinama unazad, manji je broj dece koja borave u vrtiću- istakla je ona.

A, kako kaže članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Ulfeta Demčović, sporni deo neasfaltiranog puta do vrtića biće urađen čim vremenski uslovi to budu dozvolili.

-To je jedan kraći deo puta, ne bih tačno znala da vam kažem koliko je duga deonica, ali ono što znam je to da je tender za firmu koja će preuzeti asfaltiranje završen prošle goodine u novembru i čim se vreme prolepša završiće se i to. Taj deo puta je bio pod imovinsko – pravnim sporom, pa je urađen novi urbanistički plan po kome je deonica puta izmeštena i sada je sve uredu. Veća deonica je urađena, te smo zato i otvorili vrtić – rekla je ona.

Vrtić „Čarolija“ u Novom Pazaru posle dugog najavljivanja počeo je sa radom krajem novembra i već prvog dana primio je 115 mališana.

Prema objavljenim informacijama, kapacitet vrtića je od 150 do 200 dece, ima šest velikih soba i dve manje. Deca koja su išla u vrtić „Naše dete“, zbog renoviranja tog objekta, su većinom prešla u prostorije novog vrtića.

(Danas)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.