"Skinuću oznaku tajnosti kada to za svoje letove napravi i Milanović"

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić i predsednik te zemlje Zoran MIlanović ponovo su u javnom klinču, ovaj put oko korišćenja Vojske.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.01.2022.

12:10

EPA-EFE Antonio Bat

Banožić je, podsećaju hrvatski mediji, admirala Roberta Hranja optužio za protivzakonito postupanje, a Milanović tvrdi da je inspekcija utvrdila da nije bilo protivzakonitog delovanja.

Iz kacnelarije hrvatskog predsednika u sredu su objavili pismo predsednika Milanovića koje je uputio premijeru i u njemu naveo da su vanredni inspekcijski nadzori sprovedeni po nalogu ministra odbrane, a predmet tih vanrednih inspekcijskih nadzora bilo je i pružanju podrške Oružanih snaga kancelariji Predsednika Republike Hrvatske u 2021.

"To pismo nije u potpunosti tačno", kazao je Banožić, ali i priznao da pismo nije video. Na pitanje hoće li skinuti oznaku tajnosti, rekao je da on nije ni stavio oznaku tajnosti već inspektor.

"Pravom reciprociteta zbog svega predlažem da predsednik RH skine tajnost s podataka putovanja zbog kojih je nastao problem. Kad to učini, učiniću ja za ovo da javnost dobije kompletnu sliku. Onda će se videti da nije sve kao u pismu", kazao je Banožić.

Na pitanje zašto je uopšte naložena isnpekcija, Banožić kaže da je to učinjeno zbog toga što su ga zaobilazili prilikom donošenja naređenja.

"Ako naredite da brod Učka ide u Albaniju, a put nije službeni, a potrošena su sredstva Ministarstva. Ne izlazim s time zbog tajnosti"", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: