Za Jokića je 49 poena "začinjenih" tripl-dablom samo jedan običan dan 1Foto: Beta/AP/David Zalubowski

Fantastično napadačko izdanje imao je Nikola Jokić u pobedi Denvera nad Los Anđeles Klipersima (130:128) izvojevane posle produžetka. Srpski as je duel završio sa 49 datih poena, uz 14 skokova i 10 asistencija za njegov 67. tripl-dabl u karijeri. Posle najefikasnijeg meča u tekućoj takmičarskoj godini, Jokić je delovao skromno i smireno, bez bilo kakve euforije prilikom sumiranja utisaka.

Majkl Meloun, čovek koji sa Jokićem sarađuje od njegovog dolaska u NBA ligu, iako je savršeno upoznat sa sposobnostima srpskog asa, posle meča sa Klipersima ostao je oduševljen, uveren da momak iz Sombora zaslužuje MVP nagradu i ove sezone.

„Ako Nikola Jokić nije MVP, ko je onda. Ljudi, shvatate li vi koliko on pažnje dobija? Stalno je udvojen, oko njega su i po trojica igrača, a on ubaci 49 poena“, naveo je trener Denver Nagetsa.

Meloun se osvrnuo i na krucijalno dodavanje Jokića ka Aronu Gordonu koji je košem rešio pitanje pobednika.

„Nikola može da vas pobedi dodavanjima, poenima, uhvaćenim loptama… I to dodavanje za Gordona ne samo što je donelo pobedu, već je poslužilo i kao deseta asistencija“, jasan je Meloun.

Daroviti stručnjak bio je slikovit u opisu načina na koje protivnici pokušavaju da zaustave Srbina.

„Ne radi se samo o Klipersima. Svaki tim sa kojim smo igrali pokušao je da nam se suprotstavi sa niskom petorkom. Menjali su mnogo tokom mečeva, pokušavali da ga blokiraju, nije to nešto su samo Klipersi radili. To je način na koji svi pokušavaju da zaustave Jokića. Mnogo vremena smo proveli pričajući o tome. Gledali smo snimke, prolazili kroz sve situacije, radili na tome tokom treninga. Ne možemo da budemo opsednuti isključivo Nikolom, jer preostali igrači u petorci stoje po terenu, što olakšava posao rivalima“, poručio je harizmatični američki stručnjak.

U odnosu na trenera Denvera, Jokić je vrlo staloženo opisao poslednji svoj potez na meču, kada je asistencijom preko čitavog terena pronašao Gorodona usamljenog u ćošku, na šutu za tri poena.

„Bio sam udvojen, video sam da će da me udvoje, pivotirao sam u polukrug. Barton je dotrčavao na vrh ‘kapice’, Moris protrčavao ka košu, zbog čega sam odlučio da proigram Gordona jer je bio sam. Zasluge za celu akciju idu timu, jer smo mi sve ovo zajedno napravili. Otvorili smo dobar prostor i završili akciju“, obrazložio je Jokić, osvrnuvši se na saradnju sa Amerikancem, čiji je rođeni brat Dru svojevremeno igrao za Partizan.

„Stalno razgovaramo, želi da uči košarku i pita me za savete, gde da bude kada smo zajedno na parketu. Vidim da mu je iskreno stalo i da želi da pobedi. U nekim mečevima ne postigne veliki broj poena, ali uvek se trudi da igra jaku odbranu. Zaista želi da pobedi i to posebno volim kod njega“, otkrio je Jokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari