Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:33, 20. 1. 2022.

| Sport

Vojvodina prekinula seriju pobeda košarkaša Zdravlja

Autor:M. MitićIzvor:Juže vesti
KK Zdravlje
Šansu da započnu novu seriju pobeda Leskovačni će imati u subotu protiv Dinamika; Ilustracija; foto: KK Zdravlje

U derbiju 19. kola Košarkaške lige Srbije košarkaši Zdravlja poraženi su na gostovanju u Novom Sadu od ekipe Vojvodine rezultatom 78:74 (19:19, 19:24, 20:11, 20:20).

Baš kao i prvom delu sezone duel između dva rivala bio je neizvestan do kraja, ali je ekipa Vojvodine i po drugi put uspela da slavi i tako prekine seriju Zdravlja od tri uzastopne pobede. Leskovčani su dobro počeli meč, ali domaći nisu dozvoljavali gostima da se rezultatski odvoje, pa je prva četvrtina završena 19:19.

Izabranici Lazara Spasića, predvođeni centrom Đorđevićem, uspeli su drugom periodu da dođu do plus 9 (39:30), ali su Novosađani već do poluvremena spustili zaostatak na 5 poena (43:38).

Farmaceuti su imali ogromne probleme u zagrađivanju svog koša i dozvolili protivniku čak 20 ofanzivnih skokova, što su košarkaši koje sa klupe predvodi legendarni Miroslav Nikolić iskoristili u trećoj četvrtini, koja je na kraju završena rezulatatom 58:54 za domaćina.

Učesnik Aba 2 lige došao je u poslednjoj deonici do prednosti i do 12 poena (73:61), ali su u finišu meča dozvolili gostima iz Leskovca da se vrate u meč, priđu na 76:74 na 24 sekunde do kraja. Ipak, trenutno prvoplasirani tim KLS-a na kraju nije dozvolio potpuni preokret, te su na kraju slavili rezultatom 78:74.

Ekipa Zdravlja sada je na skoru od 10 pobeda i 9 poraza i uz Vojvodinu, koja je na skoru od 13 pobeda i 6 neuspeha, jedne su od retkih ekipa koje su odigrale sve predviđene mečeve.

Šansu da započnu novu seriju pobeda košarkaši Zdravlja imaće već u subotu, 22. januara, kada će u leskovačkoj Hali sportova od 17 sati dočekati ekipu Dinamika.

Košarkaška liga Srbije 19. kolo: Vojvodina - Zdravlje 78:74 (19:19, 19:24, 20:11, 20:20)

Dvorana: Spens;

Sudije: Pecelj, Pešić, Simić;

Vojvodina: Kočić 3, Banjac, Beslać 12 (13 skokova), Marić, Nedeljkov, Bjelica 13, Popović 22, Rakićević 2, Vučetić 6, Nil 10, Ljubičić;

Zdravlje: Stojković, D. Jović 2, Hadson 15, Petković 3, Đorđević 22, Radivojević, Stamenković 9, Jovanović, Vujasinović 3, M. Jović, Stojanović 7;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: