Stefano Sensi (Foto: AFP)
Stefano Sensi (Foto: AFP)

Rezervista Sensi obrisao Inzagiju znoj sa čela: Inter posle produžetaka eliminisao Empoli (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.01.22. | 23:43

Neroazuri se daleko teže od očekivanog domogli četvrtfinala, dok je Sasuolo zakazao megdan sa Juventusom

Bio je Empoli na pragu senzacije. Imao prednost na Đuzepe Meaci sve do 91. minuta, kada je u spas Interu priskočio Andrea Ranokija. Otišlo se u produžetke, da bi duel sa sastavom iz Toskane rešio rezervista Stefano Sensi pogotkom u 104. minutu. Empoli nije imao snage da odgovori, pa je morao da potpiše kapitulaciju, iako nema za čim da žali - dobro je oznojio aktuelnog prvaka Italije i lidera na tabeli Serije A. Na kraju 3:2 (2:2) za ekipu Simonea Inzagija, koja će u četvrtfinalu Kupa Italije igrati sa boljim iz duela Rome i Lečea (četvrtak, 21.00).

Večeras je plasman u četvrtfinale izborio i Sasuolo, koji je na svom terenu bio bolji od Kaljarija (1:0). Gol odluke je postigao Abdu Harui u 18. minutu, pa će tako sastav sa Mapeija u narednoj rundi deliti megdan sa Juventusom.

Izabrane vesti

Posle iscrpljujućih mečeva sa Juventusom i Atalantom u poslednjih sedam dana, Interov trener je jednostavno morao da nekim igračima pruži predah i da izvede kombinovani tim. Na golu je počeo Radu, u odbrani Ranokija, Dambrozio i Dimarko, u vezi Galjardini, Vidal, Vesino, a Korea i Martinez u napadu. Sa druge strane, čak ni Empoli nije izašao u najjačem sastavu. Na klupi su ostali najbolji igrač Bajrami, prvi golman Vikario, najstandardniji igrač Stojanović, te članovi prve postave Henderson, Riči, Ismajli... Očigledno se Toskanci nisu mnogo nadali u Milanu.

Odmah na početku se videlo da će ovo biti traumatično veče za Nerazure. Hoakin Korea je u četvrtom minutu u suzama napustio teren zbog povrede koja očigledno nije lakše prirode. Zamenio ga je Aleksis Sančez i posle nekoliko minuta opravdao poverenje. Na drugoj stativi je sačekao centaršut Damfrisa i glavom ga sproveo u mrežu. Delovalo je da će Inter lako odraditi ovaj zadatak ali se Empoli nije predavao (Štulac pogodio prečku!), a Lautaro i Ranokija su promašili dobre prilike.

Empolijev najbolji igrač Bajrami je ušao na poluvremenu i u 61. minutu sjajno reagovao na povratnu loptu i sa nekih 11 metara pogodio za izjednačenje.

A onda je Milanovo dete Patrik Kutrone počeo da muči odbranu Intera. Prvo je iznudio penal koji je VAR poništio, potom je promašio sjajnu šansu, da bi u 76. minutu napokon pogodio za preokret. Tukao je glavom, a lopta se od prečke odbila u Radua i potom u mrežu domaćina.

Inzagi je već pre toga poslao na teren startere Barelu, Perišića i Čalhanoglua, a nakon Kutroneovog gola i Edina Džeka. Usledio je pritisak i Empoli nije izdržao. Andrea Ranokija je u nadoknadi vremena otišao u špica i akrobatski reagovao u maniru Zlatana Ibrahimovića. Interov štoper je postigao spektakularan gol polumakazicama i uveo meč u produžetke.


Posle samo četiri minuta igre u prvom odlučio se Inzagi za interesantnu promenu - umesto napadača Lautara Martineza uveo je pomalo zaboravljenog vezistu Stefana Sensija. Italijanski vezista koji se dugo oporavljao od povrede je viđen i na izlaznim vratima kluba sa Meace, ali je večeras izrastao u heroja Nerozaura. Posle greške protivničke odbrane, koja je izgubila loptu pred kaznenim prostorom, opalio je po lopti sa oko 20 metara i prosto pocepao mrežu Empolija za preokret. Empoli nije imao snage da odgovori, pa je završio sa učešćem u Kupu.


ITALIJA, KUP - OSMINA FINALA

Sreda 12.01

Atalanta - Venecija 2:0 (1:0)

/Murijel 12, Mele 88/

Četvrtak 13.01.

Napoli - Fjorentina 2:5 posle produžetka (2:2)

/Mertens 44, Petanja 90 - Vlahović 41, Biragi 57, Venuti 105, Pjontek 108, Melh 119/

Milan - Đenova 3:1 posle produžetaka (1:1)

/Žiru 74, Leao 102, Salemakers 112 - Estigor 17/

Utorak

Lacio - Udineze 1:0 (0:0) - posle produžetaka

/Imobile 106/

Juventus - Sampdorija 4:1 (1:0)

/Kvadrado 25, Rugani 53, Dibala 67, Morata 77pen - Konti 63/

Sreda

Sasuolo - Kaljari 1:0 (1:0)

/Harui 18/

Inter - Empoli 2:2 (1:0) /3:2 posle produžetaka/

/Sančez 13, Ranokija 90+1, Senso 104 - Bajrami 61, Radu 76 ag/

Četvrtak

21.00: (1,37) Roma (4,80) Leče (8,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kup ItalijeInterEmpoliStefano SensiHoakin KoreaAleksis SančezPatrik KutroneSimone Inzagi

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara