Mejson Grinvud i Antoni Elanga (Foto: Reuters)
Mejson Grinvud i Antoni Elanga (Foto: Reuters)

Junajted na pogon iz akademije: Rangnikov izum načeo, Grinvud i Rašford dokusurili Brentford (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.01.22. | 22:53

Fudbaleri Mančester junajteda upisali 300. pobedu na strani i tako ispisali istoriju Premijer lige

Sjajno su igrali fudbaleri Brentforda u prvom poluvremenu, ali David De Hea je omađijao mrežu. Još jednom je ostavio Mančester junajted u životu, a onda kao da su izabranici Ralfa Rangnika popili čarobni napitak na poluvremenu. Posle pauze su zaigrali daleko angažovanije i golovima momaka koji su prošli kroz akademiju kluba na pleća oborili nezgodne Pčele - 3:1.

Mladi Antoni Elanga je otvorio vrata ka pobedi drugim pogotkom u prvom timu Đavola, da bi potom Mejson Grinvud i Markus Rašford dokusurili borbenu četu Tomasa Franka, koja je u poslednjim minutima došla do utešnog pogotka preko snažnog Ajvana Tonija.

Izabrane vesti

Rangnikovi izabranici su tako prvi put u 2022. godini slavili u Premijer ligi. U minula dva kola izgubili su od Vulverhemptona (0:1) i remizirali sa Aston Vilom (2:2). Delovalo je da bi mogli i treći put zaredom da ostanu bez trijumfa, ali napadači koje je iznedrila klupska akademija su se postarali za 10. pobedu u sezoni i 300. jubilarnu na strani u elitnom takmičenju engleskog fudbala. Nijedan tim u istoriji nije bio tako uspešan na strani u najjačoj konkurenciji na Ostrvu.

Brentford je sa druge strane blistao u prvom poluvremenu, imao nekoliko izglednih prilika, ali nije uspeo da proturi loptu pored De Hee. U nastavku nije uspeo da isparira daleko kvalitetnijem protivniku, pa je pretrpeo 11. poraz u sezoni, treći vezani.

Malo je nedostajalo da Pčele ubodu ekipu sa Old Traforda u 13. minutu. Matijas Jensen je prihvatio loptu u kaznenom prostoru rivala, uputio obećavajuć udarac u donji desni ugao, ali je De Hea sjajno intervenisao. Samo minut kasnije pripretio je i Mads Beh Sorensen, ali je njegov pokušaj posle odbitka u poslednjem trenutku izblokiran. Ubrzo se u dobroj poziciji pred golom gostiju našao i Kristijan Norgard, ali je njegov udarac otišao tik preko protivničkog gola.

Ponajbolju šansu u prvom poluvremenu Đavoli su imali u 26. minutu, kada je Diogo Dalot sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta prohujala pored desne stative.

U finišu prvog poluvremena još dve velika šanse za Brentford, ali je De Hea bio fantastičan. Najpre je zaustavio pokušaj Jensena u 32. minutu, a potom i Pinoka, samo 60 sekundi kasnije.

Preživeo je Mančester i otišao na odmor zadovoljan rezulatom, ali svakako ne i prikazanim na stadionu u Londonu. Dobro je Rangnik prodrmao izabranike tokom pauze, pa su posle samo tri minuta u nastavku stigli do sjajne prilike. Kristijano Ronaldo je iz nezgodne pozicije zahvatio loptu glavom i pogodio prečku!

To je bila najava daleko bolje igre Junajteda, koji već u 55. minutu stiže do prednosti. Sjajan pas Freda ka talentovanom Elangi, koji se odlično snalazi pred golom rivala, prijemom sebi namešta loptu na glavu i potom trese mrežu nemoćnog Jonasa Lesla. Samo sedam minuta kasnije nova promena na semaforu. Kristijano Ronaldo maestralno spušta loptu glavom ka Brunu Fernandesu, ovaj nesebično proigrava Grinvuda, koji duplira prednost Đavola.

Devet minuta kasnije je Ralf Rangnik poslao na klupu strelca drugog pogotka, ali i Ronalda (u igru ušli Rašford i Hari Megvajer), što Portugalac nije dobro prihvatio.

Ispostavilo se ipak da je Nemac bio u pravu, pa se dok je Ronaldu objašnjavao zašto ga je izveo iz igre u listu strelaca upravo upisao rezervista Rašford. Engleski reprezentativac je posle dodavanja Fernandesa iz izgledne pozicije poslao projektil u bliži ugao gola koji ni ovoga puta nikako nije mogao da sačuva danski golman Lesl. Utešni gol za Pčele je u 85. minutu, posle velike gužve u kaznenom prostoru Junajteda, postigao Toni.



PREMIJER LIGA, ZAOSTALE UTAKMICE

Sreda

17. kolo

Lester - Totenhem 2:3 (1:1)

/Daka 24, Medison 76 – Kejn 38, Bergvajn 90+5, 90+7/

Brentford - Mančester Junajted 1:3 (0:0)

/Toni 85 – Elanga 55, Grinvud 62, Rašford 77/



tagovi

Mančester JunajtedBrentfordAntoni ElangaMejson GrinvudMarkus RašfordAjvan Toni

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara