Predsjednik Usame Zukorlić primio delegaciju OSCE-a

0
785

Dana 19. 01. 2022. godine u Novom Pazaru, predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, sa saradnicima, primio je delegaciju OSCE-a na čelu sa Mikaelom Turman, šeficom kancelarije OSCE-a u Novom Pazaru.

Tokom razgovora, šefica kancelarije OSCE-a upoznala je predsjednika SPP-a sa aktivnostima ove organizacije u Srbiji, sa posebnim osvrtom na projekte i aktivnosti u Sandžaku.

Turman je istakla razumijevanje za specifičnu situaciju u kojoj se Stranka pravde i pomirenja našla nakon preseljenja svog lidera, rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića, kao i interesovanje za budući rad stranke.

Tom prilikom, ukazala je na veliki gubitak cijele zajednice njegovim preseljenjem kao i na veličinu i harizmu koju je rahmetli muftija posjedovao, te da joj je bilo zadovoljstvo što je kancelarija OSCE-a sa njim uvijek imala sjajnu saradnju.

Predsjednik Usame Zukorlić je upoznao šeficu OSCE-a sa svojim viđenjem Sandžaka u narednom periodu kao evropsko uređenje regije u kojoj će Stranka Pravde i pomirenja biti nosioc pozitivnih promjena.

Jedna od tema sastanka je bila i trenutna situacija u Priboju gdje je predsjednik istakao da je to opština na čijoj teritoriji su se desili ratni zločini i da mora biti pod posebnom prismotrom, ali i da se hitrim reakcijama Islamske zajednice i države uspjela vratiti sigurnost i olakšati Bošnjacima Priboja.

Zukorlić je istakao da su neriješena pitanja jedinstva Islamske zajednice kao i politička ubistva koja su još uvijek aktuelna u Sandžaku, a nisu dobila epilog, otežavajući faktor za sprovođenje politike pomirenja, ali da će stranka uprkos tome istrajati na putu sprovođenja ciljeva koje je rahmetli Muftija zacrtao.

Šefica OSCE-a je pohvalila dosadašnju saradnju sa opštinom Sjenica na mnogim projektima gdje je SPP okosnica vlasti kao i opoziciono djelovanje odbornika SPP-a u Novom Pazaru gdje su dali doprinos u kreiranju modula plana održivog razvoja grada za narednih deset godina.

Na sastanku su utvrđena polja dalje saradnje i dogovoreni koraci za naredni period.

Izvor: spp.rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.