Nova vest
Tenis

Sreda, 19.01.2022.

18:32

Bivša najbolja dubl igračica sveta završava karijeru

Indijska teniserka Sanja Mirza saopštila je da će završiti karijeru zbog svojih godina i povreda.

Izvor: B92

Autor:B92

Bivša najbolja dubl igračica sveta završava karijeru
EPA/LYNN BO BO

Na to su se nadovezale i teškoće sa kojima se suočava kada putuje na turnire sa trogodišnjim sinom.

"Odlučila sam da mi ova sezona bude poslednja. Mislim da još mogu dobro da igram, da učestvujem na turnirima. Ali, sada mi sve duže treba da se oporavim, danas me je mnogo bolelo koleno, a sina izlažem tome da ga vodim sa sobom na put", rekla je 35-godišnja Mirza.

Ona je danas zajedno sa Ukrajinkom Nadijom Kičenok eliminisana u prvom kolu dublova na Australijan openu u Melburnu.

Mirza će u Melburnu igrati u mešovitom dublu sa Radživom Ramom.

"Idem od nedelje do nedelje, nisam sigurna da li ću moći da završim sezonu ali ću pokušati", navela je nekadašnja prva teniserka sveta u ženskom dublu.

Mirza je osvojila šest grend slem titula u ženskom i mešovitom dublu, od kojih tri zajedno sa Švajcarkinjom Martinom Hingis.

Najbolja godina u njenoj karijeri bila je 2015. kada je bila prva na rang-listi ženskih dublova i osvojila titule na Vimbldonu i Ju Es openu. Ona je 10 godina ranije osvojila jedini trofej u singlu u Hajderbadu.

Osvojila je ukupno 43. titule u ženskom dublu, a poslednju prošlog septembra u Ostravi zajedno sa Kineskinjom Šuaj Dženg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve