Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.01.2022.

17:17

Obamejang na pregledima u Londonu

Trener Arsenala Mikel Artera rekao je da se fudbaler Pjer-Emerik Obamejang vratio u London i da obavlja lekarske preglede pošto klub želi jasnu situaciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Obamejang na pregledima u Londonu
EPA/Peter Powell / POOL

Napadaču Gabona dijagnostikovane srčane lezije posle korona virusa na Kupu afričkih nacija.

"Nismo dobili nikakva pojašnjenja od Fudbalskog saveza Gabona o razlozima zbog kojih se vratio u London. Naša je obaveza da se u medicinskom smislu uverimo da je igrač bezbedan, u dobrom stanju i da nema nikakvih problema u vezi sa tim. U prošlosti sve što smo radili sa njim, nije se pokazao takav problem", rekao je Arteta.

Fudbalski savez Gabona naveo je da su se Obamejang i Mario Lemina iz zdravstvenih razloga vratili sa turnira zbog srčanih lezija, a mediji su spekulisali da se radi o nedisciplini, što su fudbaleri negirali.

Selektor Patris Neve rekao je da oni nemaju ozbiljnih problema sa srcem, već da misli da se radi o posledicama korona virusa.

Oni su bili pozitivni na testiranju na aerodromu u Kamerunu po dolasku na Kup afričkih nacija i propustili su obe utakmice u grupi pre nego što su napustili reprezentaciju Gabona.

Obamejangu je u Arsenalu oduzeta kapitenska traka prošlog meseca zbog nediscipline, zbog čega je propustio nekoliko utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve