Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zverev o situaciji u Melburnu: Ne testiraju nas, ali sigurno ima mnogo zaraženih

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 16:46

Nemački teniser ukazao na izostanak mera predostrožnosti na Australijan openu

Aleksander Zverev se pobedom nad Džonom Milmanom rutinski plasirao u treće kolo Australijan opena, a posle duela u kojem je slavio bez izgubljenog seta nemački teniser osvrnuo se na aktuelnu situaciju na prvom grend slem turniru u godini. Treći reket sveta posle pobede 6:4, 6:4, 6:0 otkrio je ko iz njegove perspektive ima najveće šanse na tvrdoj podlozi.

Izabrane vesti

"Novak je najbolji na betonu, u to nema sumnje. Osvojio je najviše turnira. Ipak, i Danil igra sjajno, trijumfovao je na nekoliko neverovatnih turnira poslednjih meseci i godina, i on je jedan od najboljih na tvrdoj podlozi. Ja sam osvojio Olimpijske igre i ATP finale, mislim da isto mogu da igram veoma dobro na betonu. Cicipas može da igra dobro na betonu, takođe i Rafa igra ponovo neverovatan tenis, nije neko na koga možete da zaboravite za ovaj turnir", rekao je Zverev.

Promena u odnosu na prethodnu godinu i ostale turnire je da na aktuelnom Australijan openu ne postoje učestala testiranja igrača kao i da im je u potpunosti dozvoljeno kretanje.

"Ove godine je drugačije, dozvoljeno nam je da idemo napolje, da jedemo u restoranima... Ima mnogo pozitivnih slučajeva u Melburnu i u Australiji. Bilo je nekoliko slučajeva i među teniserima pre početka turnira. Mislim da ih takođe ima i sada, ali nas ne testiraju. Ako bi nas testirali, sigurno bi bilo mnogo više pozitivnih slučajeva nego što ih sada ima. Ovde sam da igram turnir, ima mnogo slučajeva i zato ne idem napolje mnogo, ne idem po restoranima, ne idem nigde osim u hotelsku sobu i na trening. Ne želim da dovodim sebe u rizik, pa sam napravio neku vrstu 'balona'. Želim sebi da dam najbolje moguće šanse, a ako dobijem kovid, to se definitivno neće desiti", kazao je Zverev.


tagovi

Aleksander ZverevAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara